Assistents galeria d'art
Persones a una galeria d'art.

Les galeries d’art reivindiquen que també són #CulturaSegura

Entra. La Galeria és cultura és el missatge que estan enviant les galeries d'art per animar els ciutadans a visitar-les. Després que les restriccions per la covid-19 s'hagin endurit sense afectar la cultura, aquests espais demanen tenir-los en compte a l'hora de buscar propostes d'oci.

Galeries d’Art de Catalunya i Art Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura, volen fer sentir la seva veu, posant de relleu que la cultura no es troba només als cinemes, teatres i museus. Les galeries d’art recorden que també són espais segurs i estan oberts a tothom, i conviden a entrar-hi.

“Catalunya és un país obert a totes les cultures i tendències, la cultura és una aposta de futur”, defensa la presidenta de l’associació Galeries d’Art de Catalunya, Mònica Ramon. “L’art és una finestra oberta a altres mons i temps. I ho tenim més a prop del què pensem”, remarca. Per la seva banda, el president d’Art Barcelona, Àlex Nogueras, assenyala que les galeries són espais “on viure la cultura in situ“.

Art modern, contemporani, nacional i internacional al mateix barri on es viu, a la mateixa ciutat… Cada galeria és un petit museu amb entrada lliure, exposen les entitats impulsores d’aquesta iniciativa. On créixer com a individus i societat. “Espais segurs que ens permeten gaudir d’un moment de recolliment, plaer, aprenentatge i transformació”, conclou Nogueras.

Galeria Nogueras Blanchard
Assistents a la Galeria Nogueras Blanchard. © Foto Cecilia Díaz Betz