gastrodona 2022
La segona edició de Grastrodona reunirà a 20 professionals de la gastronomia i la restauració.

Gastrodona, la cita de les dones de la cuina i la restauració

La segona edició de l'esdeveniment virtual reunirà 20 professionals reconegudes en el món de la gastronomia catalana per la seva trajectòria, però també empresàries, productores i elaboradores que estaran set hores davant dels fogons. La cita, el dimarts 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona.

Una vintena de reconegudes professionals de la gastronomia es donaran cita el proper dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per participar en la segona edició de Gastrodona. L’esdeveniment reunirà davant dels fogons dones de la cuina i la restauració catalanes, però també empresàries, productores i elaboradores.

Seran set hores de cuina i pastisseria en directe —amb les elaboracions, demostracions i xerrades— fins a la realització de maridatges amb cervesa, que es podran seguir per streaming a través del canal de YouTube de Gastroevents online.

L’edició d’aquest any ha incrementat la participació fins a 20 professionals, amb una àmplia varietat de propostes per a tot tipus d’interessos, que són una font d’aprenentatge.

La jornada comptarà amb les intervencions de xefs com Ada Parellada (restaurant Semproniana, de Barcelona), Carlota Claver (restaurant La Gormanda, de Barcelona), Eli Farrero (restaurant El ventador, de Barruera), Martina, Clara i Carlota Puigvert (restaurant Les Cols, d’Olot); les pastisseres Gessamí Caramés (copresentadora del programa Cuines de TV3) i Roselyn Costantino (Escola Culinària Tequierococinar, de Barcelona), i la sommelier Meritxell Falgueras (Celler de Gelida, de Barcelona), qui maridarà les elaboracions que es preparin al llarg de la jornada amb cerveses Damm.

En el vessant més empresarial, Cande Andreu (secretària del Consell Regulador de la DOP Oli Terra Alta), Núria Gibert (directora del Gaig Restaurant a Singapur), Fina Navarro (cap de sala dels restaurants Gaig Barcelona i Petit Comitè Barcelona), Roser Torras (directora general de Grup GSR), Marta Suárez (Iberia Trade Marketing Manager de Barry Callebaut Ibérica), Gema Muray i Clara Soler (creadores de Caram Caram!), Leidy Johanna Aya Vega (administradora de l’empresa d’aqüicultura Mariscos Cormar) i Marisol Piñana (peixatera de Deltebre amb 35 anys d’experiència).

També hi seran Patty Torres i Berta Argenté, responsables de She Bistro, projecte social que, a través de la cuina, forma i dona feina a dones víctimes de violència de gènere, incorporant-les al món laboral en establiments de restauració propis.

gastrodona 2021
El 2021, es va celebrar la primera trobada, amb 16 participants i amb la xef Carme Ruscalleda al capdavant.