Hemav, empresa de drons ubicada a Castelldefels que es dedica a oferir tecnologia i intel·ligència artificial per al sector agrícola.

El Govern central destina 14 milions a projectes catalans de recerca

Kostal Electrica, Hemav, Bee The Data, BCN Vision o Idiada Automotive Technology són algunes de les 16 empreses que rebran el suport del Ministeri de Ciència i Innovació per a desenvolupar les seves iniciatives

El Ministeri de Ciència i Innovació, a través del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), ha aprovat ajudes de gairebé 14 milions d’euros per a 16 projectes catalans de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I). La majoria corresponen a sectors industrials i més de la meitat són pimes.

Branding 1929, Hemav Technology, Industrias Puigjaner, Curtidos Badia, Bee The Data, Indoor Climate Management, BCN Vision, Monomer Tech i Grup Gepork són les nou pimes que rebran el suport del Govern central, amb ajudes per un valor de 5,85 milions d’euros.

Per exemple, Hemav Technology, ubicada a Castelldefels, està treballant en una nova plataforma agritech basada en intel·ligència artificial i noves tecnologies de dades per al control i monitoratge dels cultius, mentre que el Grup Gepork està implementant un magatzem robotitzat al seu nou centre logístic de Gurb.

D’altra banda, Kostal Electrica, Ercros, Idiada Automotive Technology, Grupo Catalana Occidente i HP són la resta de companyies beneficiades per aquest paquet d’ajudes, amb un pressupost total de 7,88 milions d’euros.

Entre aquestes, destaca Kostal Electrica, que rep tres milions d’euros per desenvolupar diversos projectes: dos tipus d’interruptors amb diferents tecnologies i una línia de fabricació d’interruptors. Així mateix, HP s’emporta la partida més alta per a un únic projecte, amb 3,9 milions, que es dedicaran al desenvolupament de la seva tecnologia d’impressió 3D, Metal Jet, per a la producció industrial.

El Govern central posa en valor el projecte d’Ercros, relacionat amb l’emergència sanitària: està desenvolupant un compost polimèric biocida i antivíric per a ús sanitari. En concret, li ha atorgat un total d’1,22 milions d’euros.

Al conjunt de l’Estat, el Ministeri de Ciència i Innovació ha aprovat 68 nous projectes de R+D+I i aportarà un total de 37,19 milions d’euros. En aquests projectes, participen un total de 67 empreses, que comptaran amb més de 200 treballadors dedicats a realitzar-los.