Hines T3 Diagonal Mar
El futur edifici T3 Diagonal Mar, al carrer Cristóbal de Moura.

Henderson Park i Hines trien Barcelona per fer el seu primer edifici de fusta a Europa

Es tracta d'un complex d'oficines de 3.610 metres quadrats al 22@ dissenyat per l'estudi Batlle i Roig i que s'inaugurarà el 2022

T3 Diagonal Mar serà el primer edifici fet 100% de fusta que les immobiliàries Henderson Park i Hines construeixen a Europa. Les oficines, de 3.610 metres quadrats, tindran 600 metres quadrats per planta i comptaran amb un terrat i jardins privats.

La ubicació triada per a construir-les és el carrer Cristóbal de Moura, a la zona nord del 22@, un dels “centres d’innovació més interessants d’Europa”, segons el director general de Henderson Park, Gijs Molenaar.

Aquest nou projecte forma part de la família d’edificis T3 de Hines, una nova generació d’oficines construïdes sobre tres pilars: la sostenibilitat de la fusta, la tecnologia d’avantguarda, i la connectivitat. Les obres es van iniciar a finals de maig i està previst que acabin el 2022.

T3 Diagonal Mar
Imatge virtual de l’interior del T3 Diagonal Mar al districte del 22@.

L’estudi d’arquitectes català Batlle i Roig, encarregat de la supervisió del projecte, ha dissenyat un edifici realitzat de forma íntegra amb fusta massissa. L’avantatge d’utilitzar aquest material en la construcció és que s’elimina la petjada de carboni i és més ràpid construir, donant lloc a menys contaminació, suprimint residus i reduint la interferència amb les comunitats locals.

L’objectiu de les immobiliàries és crear un espai de treball intel·ligent, sostenible i saludable per a complir amb les credencials ESG, que responen a les sigles en anglès d’Environmental, Social and Governance i mesuren les bones pràctiques en matèria ambiental, social i de govern corporatiu de les empreses.

La responsable de Hines a Espanya, Vanessa Gelado, creu que el projecte T3 Diagonal Mar permetrà tant a la seva companyia com a Henderson Park “satisfer les necessitats futures de les empreses més innovadores del món i ajudar-les a atreure i retenir al millor talent en el mercat”.

La consultora americana CBRE s’encarregarà de la comercialització de l’edifici que, segons el director global d’ESG de Hines, Peter Epping, “s’intentarà implementar a tota Europa en els pròxims anys” amb l’objectiu de “protegir el planeta i construir comunitats sostenibles”.

Hines és, avui, un dels principals promotors del 22@. Amb el Grup UDIN, va acordar construir 30.770 metres quadrats d’oficines l’any passat. I amb Henderson Park, paral·lelament a aquest projecte amb fusta, també ha firmat alçar dues residències d’estudiants a la zona i la seu de l’escola de negocis Toulouse Business School (TBS), adquirida per Perial Asset Management per 30,65 milions d’euros.