L’ICF al costat de les empreses: el cas d’Abacus Cooperativa

Les empreses del sector del comerç han estat unes de les més afectades per la crisi sanitària de la COVID-19. Atès al tancament temporal de les seves botigues, moltes han recorregut a l’ICF per finançar les seves necessitats de circulant. Abacus Cooperativa n’és un exemple.

[dropcap letter=”L”]

a crisi sanitària de la COVID-19 ha tingut un fort impacte en l’economia i en el teixit empresarial català. A conseqüència d’aquesta pandèmia mundial, autònoms, pimes i entitats han vist reduïda la seva activitat i vist perillar els seus negocis, plans estratègics i llocs de treball. El sector del comerç ha estat un dels més afectats amb el tancament temporal de botigues i la reobertura amb condicions, per respectar les mesures de seguretat i prevenció.

Per tal de fer front a les necessitats de liquiditat de les empreses i també preservar els llocs de treball, l’ICF ha activat, des de l’esclat de la crisi, múltiples solucions de finançament que, en total, sumen 1.100 milions d’euros en forma de préstecs i avals amb un doble objectiu: finançar el circulant i assegurar la feina dels treballadors i treballadores.

Abacus Cooperativa és una de les empreses que ha rebut el suport financer de l’ICF per pal·liar els efectes negatius de la pandèmia. En concret, ho ha fet per mitjà d’un préstec amb Caixa d’Enginyers, que l’ICF ha avalat a través de la seva línia “ICF Crèdit COVID-19 (Avals)”.

El director general d’Abacus, Miquel Àngel Oliva, ha explicat que “el préstec de Caixa Enginyers avalat per l’ICF ens ha donat l’impuls necessari per fer front a una situació molt difícil”.

Abacus va néixer el 1968 amb la voluntat de facilitar l’accés a productes de qualitat per a l’educació, la cultura i l’oci. Ho fan a través d’una extensa gamma de productes i serveis culturals i educatius, dinamitzant el territori amb activitats per tota la comunitat i promovent experiències i consums sostenibles en l’àmbit cultural, educatiu i d’oci.

Actualment, l’empresa compta amb un total de 50 establiments, la majoria d’ells a Catalunya. La COVID-19 va provocar el tancament temporal de les seves botigues i, tot i que la seva estratègia digital els ha permès continuar l’activitat, no ha compensat completament el tancament. El director general d’Abacus Cooperativa, Miquel Àngel Oliva, ha explicat que “el préstec de Caixa Enginyers avalat per l’ICF ens ha donat l’impuls necessari per fer front a una situació molt difícil de tirar endavant”.

L’ICF, com a banca pública de Catalunya, continua fent costat al teixit econòmic per tal de finançar projectes que permetin construir un futur sostenible en què el creixement i la innovació siguin eixos vertebradors de l’economia i les empreses. Des de l’esclat de la pandèmia, ha finançat més de 1.500 emprenedors, pimes i entitats afectades per la COVID-19.