Estació de França
L'estació de França. © A. Lajusticia Bueno

La icònica marquesina de l’estació de França se sotmetrà a una rehabilitació

Les obres, amb un valor de 4,4 milions, renovaran completament la coberta, inaugurada a l'Exposició Universal de 1929 i només rehabilitada amb els Jocs Olímpics

La icònica marquesina de l’estació de França se sotmetrà a una rehabilitació integral, després que les inclemències meteorològiques i el pas del temps l’hagin deixat en mal estat. Adif acaba de licitar el contracte d’obres, amb un pressupost de 4,4 milions d’euros i un termini d’execució de 16 mesos.

Amb la rehabilitació, el gestor d’infraestructures busca allargar la durabilitat i la vida útil dels elements de la coberta i reduir les necessitats de manteniment. Es renovarà la coberta; es milloraran els baixants, que passaran a ser d’acer inoxidable, i es netejarà i protegirà l’estructura auxiliar.

En concret, la marquesina compta amb una superfície translúcida de 4.400 metres quadrats i, amb una amplària de 95 metres, la seva estructura metàl·lica cobreix 12 vies i set andanes. Així mateix, amb una longitud d’uns 110 metres i una altura màxima de 36 metres, el seu pes arriba fins a les 1.459 tones.

Aquesta coberta és un dels elements més emblemàtics del conjunt arquitectònic de l’estació, que es va inaugurar amb motiu de l’Exposició Universal de 1929. Dissenyada per Andreu Montaner i fabricada als antics tallers de la Maquinista Terrestre y Marítima, va requerir un total 2.500 tones de ferro i acer per a la seva construcció. Amb els Jocs Olímpics de 1992, la marquesina ja va ser sotmesa a una gran intervenció que ara toca actualitzar.