Josep Soler i Ferran Teixes BFS
Josep Soler i Ferran Teixes, president del Consell Assessor i nou director general de l'IEF, respectivament.

L’IEF potencia la seva oferta formativa amb la Barcelona Finance School

La nova escola de finances s'ha posat en marxa amb una inversió de 475.000 euros i preveu arribar a uns 100 alumnes en el primer curs, que començarà el mes de setembre

L’Institut d’Estudis Financers (IEF) ha decidit redirigir la seva estratègia formativa amb el llançament de la Barcelona School of Finance (BSF). El nou centre començarà a impartir classes a partir de setembre i oferirà màsters, postgraus i cursos especialitzats que es dirigiran a professionals locals i estrangers, amb el focus posat a Amèrica Llatina.

Després d’arribar a més de 120.000 treballadors del sector financer en els seus més de 30 anys d’història, l’IEF ha apostat per potenciar la seva formació en obert augmentant l’oferta per arribar a nous perfils, posant el focus en tendències emergents com les finances sostenibles. Amb la BSF en marxa, l’IEF continuarà impartint cursos específics per a organitzacions, així com seguirà amb el seu programa de formació financera a les escoles.

“Ens adaptem a les noves necessitats per captar un públic a qui no havíem arribat”, explica Ferran Teixes, director general de la BSF, a més del màxim responsable de l’IEF des de gener de 2022, en substitució de Josep Soler, en el càrrec des de la seva fundació. “També volem aprofitar la posició de Barcelona com a hub internacional”, remarca Teixes.

L’IEF preveu invertir 475.000 euros en els dos primers anys per posar en marxa la nova escola, que estarà situada a la seva seu de l’Avinguda Josep Tarradellas. En el primer curs, s’espera comptar amb uns 100 alumnes, amb classes que no superaran les 25 persones.

L’oferta de la BFS estarà formada per quatre màsters, sis postgraus i 15 cursos especialitzats, amb una durada que anirà des de tot l’any acadèmic (màsters) a entre 15 dies i un mes (cursos especialitzats). S’ampliarà així la formació en obert que oferia l’IEF fins ara, formada per un màster, un postgrau i quatre cursos especialitzats.

Instalaciones IEF
Les instal·lacions de l’IEF a la ciutat, on s’ubicarà la Barcelona Finance School.

El nou centre de l’IEF mantindrà el màster en finances que imparteix des de fa més de 20 anys, amb un preu d’entre 7.000 i 8.000 euros, i s’afegiran altres centrats en finances avançades i innovació financera i fintech, amb un preu superior per als nous, d’entre 10.000 i 12.000 euros. De cara a gener de l’any que es ve, es preveu incorporar un màster d’economia circular. Es contempla establir diferents tipus de beques: d’excel·lència, per a joves, per a emprenedors i professionals de pimes, i per a dones. 

El programa docent de la BFS estarà dirigit especialment a professionals en actiu que vulguin ampliar els seus coneixements o posar-se al dia. Per això, els cursos es podran combinar amb el treball. La formació serà presencial, però es complementarà amb la possibilitat de seguir les classes per streaming, amb l’objectiu d’arribar a estudiants estrangers. El professorat s’està reforçant per cobrir les disciplines que vol començar a tractar l’escola de finances.

La nova escola de l’IEF no vol competir amb altres escoles de negoci de la ciutat com l’IESE o Esade. “Nosaltres estem especialitzats en finances”, remarca Teixes, amb rivals naturals com l’Instituto de Estudios Busátiles (IEB), Afi Escuela de Finanzas o la Escuela de la Fundación de Estudios Financieros (Escuela FEF). Treballen per arribar a acords amb altres escoles europees amb el mateix focus, com les que hi ha a Frankfurt o Irlanda, sense descartar obrir seus.