Campus Iese Barcelona
El campus nord de l'IESE, a Barcelona.

IESE i ESADE, entre les cinc millors del món en formació de directius

Les dues escoles de negocis revaliden la seva segona i quarta posició en el rànquing que el 'Financial Times' elabora anualment, amb EADA escalant fins a la 25a posició

Les principals escoles de negoci de Barcelona es mantenen un any més entre les millors del món. IESE i ESADE han repetit entre les cinc primeres en el rànquing sobre programes de formació de directius que elabora anualment el diari britànic Financial Times. Com en la classificació de 2022, l’IESE s’ha quedat amb la segona posició i ESADE amb la quarta, seleccionades entre un total de 50 escoles de negoci de tot el món a partir de les respostes dels estudiants i les dades proporcionades per les mateixes institucions. Una mica més a baix hi ha la també barcelonina EADA, en la posició 25, pujant vuit graons respecte a l’any passat. Des del 2020, ha escalat 18 posicions, partint de la 43.

Per a la segona posició de l’IESE, l’Executive Education 2023 ha destacat la satisfacció dels participants dels seus programes, molt valorats per la seva internacionalitat i la qualitat del professorat. Durant sis anys consecutius —entre 2015 i 2020—, IESE es va mantenir com la primera del món. L’any 2021 no es va publicar cap rànquing per l’impacte de la pandèmia en l’ensenyament. Des del 2022, la francesa HEC Paris li ha arrabassat el lideratge internacional a l’escola de negocis de la Universitat de Navarra.

Amb HEC Paris i IESE en la primera i segona posició, la tercera plaça és per a la francesa Insead. Fa un any va ser per a la suïssa IMD Business School. Després d’ESADE en la quarta posició, el top 10 el completen aquest any la London Business School, la IMD Business School, la Fundação Dom Cabral, la University of Michigan, l’Essec Business School, la SDA Bocconi School of Management i l’ESMT Berlin, aquestes dues últimes empatant en la desena posició.

En aquest rànquing, el Financial Times analitza els diferents programes oberts i programes personalitzats que ofereixen les escoles de negoci de tot el món, configurant una classificació per a cada tipus i després una que combina els resultats. L’IESE ha quedat primer en el rànquing de programes oberts, pensats per a emprenedors i directius de qualsevol empresa, i quart en els fets específicament per a companyies que els contracten. En comparació amb el resultat de fa un any, millora en dues posicions en els programes oberts i baixa una posició en els programes personalitzats.

ESADE s’ha convertit en la tercera millor escola del món quant als programes oberts, millorant una posició respecte a 2022, i la dotzena per als programes personalitzats, empitjorant quatre posicions en comparació amb l’any passat. Així mateix, EADA s’ha col·locat en la posició 16 per als programes oberts, nou posicions més amunt respecte a fa un any, i la posició 47 per als programes personalitzats, vuit més en comparació amb 2022.