Ikea Diagonal
La nova botiga d'Ikea a la Diagonal segueix el típic recorregut dels grans centres de L'Hospitalet, Sabadell i Badalona, però més concentrat. © theNBP

Ikea obre a la Diagonal la seva primera botiga urbana de Barcelona

La marca sueca invertirà 40 milions per obrir 12 nous establiments a la província de cara a 2025

Ikea ha obert aquest divendres la seva primera botiga a Barcelona ciutat, situada a la Diagonal. Amb una superfície de més de 1.500 metres quadrats dividida en dues plantes, el nou local presenta una versió reduïda del típic recorregut que es pot seguir en els establiments de Badalona, L’Hospitalet de Llobregat i Sabadell.

Compta amb uns 3.000 productes exposats i només un miler són de venda directa, ja sigui des de llençols, roba de llit i peluixos, fins a llums, plats i utensilis per a la cuina. La resta, com els armaris i els llits, es poden encarregar en la mateixa botiga i anar a buscar 24 hores després en un dels sis punts de recollida que té la cadena a Catalunya, si no hi ha problemes de subministrament. A més de la zona d’exposició de productes, el local compta amb una petita zona de restauració de 51 metres quadrats, on s’oferiran menús d’un plat i beguda per menys de cinc euros. Tindrà taules a l’interior i també a l’exterior, amb una terrassa amb un màxim de deu taules.

La nova obertura a la capital catalana ha suposat una inversió de 5 milions d’euros i la contractació d’uns 60 empleats. Es troba en el número 532 de la Diagonal, entre Aribau i Tuset, just en el centre de la via considerada com la milla d’or de les botigues de mobles i decoració a la ciutat en el tram comprès entre Francesc Macià i Passeig de Gràcia, amb la presència de les principals marques del sector entre les quals faltava la sueca. Així mateix, la nova botiga està situada en un edifici propietat de Colonial que ha estat recentment remodelat i que alberga, precisament, la seu corporativa del grup immobiliari.

La de la Diagonal es tracta de la primera botiga urbana d’Ikea a Barcelona, després de provar amb èxit el mateix format a Madrid, al carrer Goya, que va ser el primer local d’aquestes característiques que ha tingut la marca sueca a tot el món. L’empresa busca amb aquestes obertures acostar-se als clients, evitant que s’hagin de desplaçar als grans establiments situats en altres ciutats i oferint-los una selecció concentrada de les més de 9.000 referències que es poden trobar a L’Hospitalet, Badalona i Sabadell. No serà l’única botiga urbana que hi haurà a la capital catalana, amb la previsió d’invertir cinc milions d’euros més a obrir a finals d’estiu la segona en el centre comercial Glòries.

Ikea havia estat provant el seu aterratge a la ciutat amb l’Ikea Planning Studio que va obrir el mes de març de 2021 també a la Diagonal, molt prop del nou establiment. En aquest cas, es tractava d’un local més pensat per dissenyar que per passejar-se, molt influenciat pel context que va imposar la pandèmia. Amb només 540 metres quadrats de superfície, no tenia recorregut ni productes a la venda, només disposava d’espais dedicats a l’exposició i la venda assistida d’articles de cuina i dormitoris. Amb la inauguració de la botiga urbana, ha tancat aquesta setmana, passant a concentrar els serveis de disseny i assessorament en el nou local. Malgrat que aquest format no hagi acabat de funcionar a la capital catalana, la companyia el manté en altres ciutats catalanes, com Tarragona, Girona, Lleida i Sant Pere de Ribes.

L’empresa de mobiliari i decoració està immersa en un procés d’expansió a Catalunya, on compta amb 17 punts de venda i de recollida de comandes i una plantilla global de 1.780 treballadors. Ikea preveu obrir 12 nous locals a la província de Barcelona d’aquí a 2025, amb una inversió de 40 milions d’euros i la contractació de 300 empleats.

Segons fonts de l’empresa, no s’espera que siguin centres de les dimensions dels de L’Hospitalet, Badalona i Sabadell, i està sobre la taula l’obertura de més botigues com la de la Diagonal i d’un tipus de local que es troba a mig camí entre els grans establiments i les botigues de ciutat, amb superfícies que poden ser de 7.500 metres quadrats i plantilles de 150 treballadors. Se’ls coneix com a botigues XS i ja s’han provat a Torrejón (Madrid) i a principis de juliol s’obrirà la segona a Almeria. Aquest pla d’expansió previst a Catalunya s’està executant també a la resta d’Espanya, on preveu invertir 150 milions d’euros i contractar 1.500 treballadors en els pròxims dos anys.

Ikea Diagonal
A la botiga urbana de la Diagonal es poden comprar productes com llençols i peluixos, però els llits i mobles s’han d’encarregar i passar-los a recollir 24 hores després. © theNBP