IKEA GLORIES
La nova botiga d'Ikea al centre comercial Glòries.

Ikea obre al centre comercial Glòries una nova botiga urbana

La multinacional sueca inverteix 5 milions d'euros a obrir el local i contracta 60 treballadors

Poc després de l’obertura de la seva primera botiga urbana a Barcelona, a l’Avinguda Diagonal, Ikea ha inaugurat el segon establiment d’aquestes característiques a la ciutat. En aquest cas, es troba al centre comercial de Glòries i compta amb més de 1.600 metres quadrats de superfície en una única planta.

El nou local de Glòries presenta una versió reduïda del típic recorregut que es pot seguir en els establiments de Badalona, L’Hospitalet de Llobregat i Sabadell. L’obertura ha suposat una inversió de gairebé 5 milions d’euros i la contractació de 60 treballadors.

Disposa d’uns 3.000 productes exposats i només un miler són de venda directa, des de llençols, roba de llit i peluixos, fins a llums, plats i utensilis per a la cuina. La resta, com els armaris i els llits, es poden encarregar a la mateixa botiga i passar a buscar 24 hores després en els punts de recollida que té la cadena a Catalunya, si no hi ha problemes de subministrament. A 350 metres de la botiga de Glòries, hi ha un d’aquests punts de recollida.

A més de la zona d’exposició de productes, el local compta amb una petita zona de restauració. Aquí es poden demanar els típics plats de la cadena, com les seves mandonguilles, però també plats locals com patates braves.

L’empresa de mobiliari i decoració està immersa en un procés d’expansió a Catalunya, on disposa de 18 punts de venda o de recollida de comandes i una plantilla global de gairebé 2.000 treballadors. Ikea preveu obrir 12 nous locals a la província de Barcelona d’aquí a 2025, amb una inversió de 40 milions d’euros i la contractació de 300 empleats.

No s’espera que siguin centres de les dimensions dels de L’Hospitalet, Badalona i Sabadell, i està sobre la taula l’obertura de més botigues com les de la Diagonal i Glòries i d’un tipus de local que es troba a mig camí entre els grans establiments i les botigues de ciutat, amb superfícies que poden ser de 7.500 metres quadrats i plantilles de 150 treballadors. Se’ls coneix com a botigues XS i ja s’han provat a Torrejón (Madrid) i Almeria. Aquest pla d’expansió previst a Catalunya també s’està executant a la resta d’Espanya, on l’empresa preveu invertir 150 milions d’euros i contractar 1.500 treballadors en els pròxims dos anys.

IKEA GLORIES
El nou local de Glòries presenta una versió reduïda del típic recorregut que es pot seguir en establiments més grans com el de L’Hospitalet.

Nou format

Les botigues urbanes de la Diagonal i Glòries arriben després de provar amb èxit el mateix format a Madrid, al carrer Goya, amb el que va ser el primer local d’aquestes característiques que ha tingut la marca sueca a tot el món. L’empresa busca amb aquestes obertures acostar-se als seus clients, evitant que s’hagin de desplaçar als grans establiments situats a altres ciutats i oferint-los una selecció concentrada de les més de 9.000 referències que es poden trobar a Badalona, L’Hospitalet i Sabadell.

Ikea havia estat provant el seu aterratge a Barcelona amb l’Ikea Planning Studio que va obrir el mes de març de 2021 a la Diagonal. En aquest cas, es tractava d’un local més pensat per dissenyar que per passejar-se, molt influenciat pel context que va imposar la pandèmia. Amb només 540 metres quadrats de superfície, no comptava amb cap recorregut ni productes a la venda, només disposava d’espais dedicats a l’exposició i la venda assistida d’articles de cuina i dormitoris. Amb l’obertura de la primera botiga urbana de la cadena a la ciutat, també a la Diagonal, aquest Ikea Planning Studio va tancar. Malgrat que aquest format no ha funcionat a la capital catalana, la companyia el manté en altres ciutats catalanes, com Tarragona, Girona, Lleida i Sant Pere de Ribes.

IKEA GLORIES
La botiga urbana de Glòries disposa d’uns 3.000 productes exposats i només un miler són de venda directa, com ara plats i utensilis per a la cuina.