Ikea Equipo directivo
El nou equip directiu d'Ikea a Catalunya. D'esquerra a dreta, Franca Quaglia, Patrick Leussink, Kevin Johnson, Valerio Valenti i Alexander Hansson.

Ikea tria Catalunya com a banc de proves de nous models de botigues

Els establiments de L'Hospitalet, Badalona i Sabadell guanyen autonomia per poder innovar en la seva gestió, amb la mirada posada en perfeccionar l'experiència omnicanal dels clients

Amb les compres per Internet guanyant cada cop més pes, Ikea vol garantir que els seus clients queden satisfets tant si adquireixen els seus productes a les botigues com si ho fan des de casa. Per no quedar-se enrere i adaptar-se als nous temps, la multinacional sueca ha triat Catalunya com a banc de proves on estudiar nous models de gestió dels establiments, que s’ajustin millor a les necessitats del nou consumidor.

Durant els pròxims sis anys, els establiments d’Ikea a Catalunya tindran una posició reforçada dins de l’estructura de l’empresa, que els permetrà tenir un major poder i autonomia en la presa de decisions. Les botigues de L’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sabadell es convertiran d’aquesta manera en un mercat experimental, en el qual es provaran noves formes de negoci, amb l’objectiu de consolidar l’entorn omnicanal. Aquest nou estatus es complementarà amb deu obertures d’aquí a 2027.

L’aposta per Catalunya també s’ha vist acompanyada per la renovació del seu equip directiu. Valerio Valenti serà l’encarregat de dirigir aquesta nova etapa com a cap d’àrea del Mercat d’Ikea a Catalunya, reportant al conseller delegat d’Ikea a Espanya, Nurettin Acar. Estarà acompanyat per Kevin Johnson, nomenat director de Penetració del Mercat d’Ikea a Catalunya, que haurà d’aconseguir arribar a més clients amb nous enfocaments. Així mateix, les tres botigues que té a la comunitat autònoma han canviat de directors i passaran a estar liderades per Franca Quaglia (Badalona), Alexander Hansson (L’Hospitalet) i Patrick Leussink (Sabadell).