La sèrie consta de sis capítols, amb entrevistes a dotze personatges.

Incís Films estrena ‘Ments inquietes’, una nova sèrie documental per a TV3

Doble estrena de la productora del Grup Must Media, que el dijous 7 de juliol, també comença a emetre la segona temporada del concurs musical A2Veus

La productora Incís Films, una de les empreses del Grup Must Media, del que forma part The New Barcelona Post, serà una de les protagonistes de la programació estival de TV3. El proper dijous, 7 de juliol, estrena dos programes en la franja nocturna, després del Polònia: el talent show A2Veus i la nova sèrie documental Ments inquietes.

En aquesta segona temporada, el programa musical que busca els millors artistes no professionals del país, tindrà com a presentadora i mestra de cerimònies a la Nina. Gairebé 300 persones es van presentar als càstings preliminars, totes lluitant pel mateix somni: cantar a dues veus amb els seus referents musicals, que en aquesta segona temporada seran Ginestà, Buhos, Suu, Ramon Mirabet i Manu Guix i Diana Roig, del musical El petit príncep.

D’aquest càsting inicial s’han seleccionat quatre aspirants per a cada episodi i grup o artista. En total vint concursants que, com a gran novetat de la segona temporada, hauran de conviure uns dies en una masia. Allà es coneixeran, es formaran al costat de la Nina i d’altres professionals del sector, i prepararan la cançó que hauran de defensar i cantar al costat dels seus ídols si finalment són escollits.

Tot seguit, també el dijous 7, TV3 estrenarà Ments inquietes, una sèrie documental sobre creativitat i talent intergeneracional concebuda durant la pandèmia. Dirigida per Anna Pérez Martí, es tracta d’una producció d’Incís Films amb el suport del Departament de Presidència i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Els xefs Carme Ruscalleda i Ivan Surinder, els músics Santi Balmes i Maria Arnal, i els escriptors Sílvia Soler i Sebastià Portell són alguns dels protagonistes de la sèrie. Cada capítol està dedicat a una disciplina diferent: gastronomia, música, sostenibilitat, literatura, ciència i arquitectura, i compta amb dos protagonistes de generacions diferents.

Què és la creativitat? Existeix la inspiració? Com és el procés creatiu d’un artista consolidat? I el d’un jove talent que arriba trepitjant fort? Són preguntes que respon Ments Inquietes en els sis capítols de 45 minuts que s’han enregistrat i on es busseja per les històries personals de 12 protagonistes, que parlen sobre les seves vocacions, passions i objectius vitals.

Ruscalleda
Carme Ruscalleda, en un fotograma del primer episodi de Ments Inquietes.

En cada episodi temàtic es combina i es confronta la visió d’una figura experimentada, amb una llarga trajectòria i un ampli reconeixement, amb la d’un jove als inicis de la seva carrera, però que s’ha proposat sacsejar el sector. Concretament, els protagonistes de Ments inquietes són els cuiners Carme Ruscalleda i Ivan Surinder (gastronomia); els cantants Santi Balmes i Maria Arnal (música); els emprenedors Carlota Pi i Marc Coloma (sostenibilitat); els escriptors Sílvia Soler i Sebastià Portell (literatura), els científics Anna Veiga i Carla Conejo (ciència), i els arquitectes Carme Pigem i Benji Iborra (arquitectura).

El programa s’endinsa als seus estudis, despatxos i santuaris de creació, dalt de l’escenari, en presentacions i rere els fogons; els sentim parlar dels seus referents, de les seves ferides i dels moments veritablement decisius de la seva vida, aquells que expliquen qui són. En definitiva, un cop d’ull privilegiat al món interior de 12 grans creadors. A més, Ments inquietes també es proposa establir un diàleg entre dues generacions de creadors catalans que han crescut en contextos molt diferenciats, i destaca les seves similituds i diferències a l’hora d’entendre la vida i de desenvolupar els seus processos creatius.

El cuiner Ivan Surinder, que prepara receptes índies catalanitzades.

Com es crea un plat nou, què emociona i inspira un xef, què es cou dins del seu cap? Carme Ruscalleda i Ivan Surinder donaràn resposta a aquestes i a altres preguntes en el primer capítol, en el que demostren que el procés creatiu d’un cuiner és únic, personal i intransferible, lligat a les arrels i a la història de cadascú. Ruscalleda, l’única dona al món que ha acumulat 7 estrelles Michelin, parla dels seus dificilíssims inicis professionals en un món que no li atribuïa cap altra aspiració que casar-se. Surinder revela el tràgic incident que el va catapultar als fogons, des d’on ara prepara receptes índies catalanitzades. Dues maneres molt dispars d’entendre la gastronomia, dues generacions de restauradors amb 40 anys de diferència entre ells amb un mateix objectiu: fer feliç tothom que s’assegui a la seva taula.