TheNBP Factory

D'esquerra a dreta, Adeyemi Ajao; co-founder & Managing Partner a Base10 Partners, Rexhi Dollaku; Director a Base10 Partners i TJ Nahigian; co-founder and Managing Partner at Base10 Partners.

InnoCells entra a Silicon Valley en invertir 10 milions de dòlars en el fons tecnològic Base10

El hub de negocis digitals del Banc Sabadell es vincula al fons nord-americà Base10, que inverteix en empreses especialitzades en noves tecnologies com intel·ligència artificial, big data i nous models d’economia col·laborativa

InnoCells, el hub de negocis digitals de Banc Sabadell, ha invertit 10 milions de dòlars en el fons Base10, especialitzat en inversions tecnològiques, que compta en la seva cartera d’inversions amb startups com Ethos Lending, Reflektive i Wonolo. D’aquesta manera, InnoCells entra a Silicon Valley

Base10, creat el 2017 a San Francisco com Urizen Ventures, té una mida objectiva de 200 milions de dòlars (180 milions d’euros). El fons dona suport a emprenedors decidits a transformar radicalment els principals sectors econòmics i resoldre grans reptes a través de l’automatització mitjançant software intel·ligent.

El fons nord-americà està liderat per dos reconeguts inversors: l’espanyol Adeyemi Ajao, cofundador de Tuenti i Cabify, i el nord-americà Thomas Nahigian, cofundador de Jobr i inversor d’Accel Partners.

A Espanya, el fons està gestionat per la firma espanyola d’actius alternatius Arcano Capital. Banc Sabadell participarà en el Programa Corporatiu de Base10, liderat pel soci operatiu del fons Pablo Massana. El programa combina una inversió financera atractiva amb un treball de consultoria estratègica, on participa un selecte nombre de grans companyies líders en el seu sector.

Aquesta nova inversió reafirma l’aposta de Banc Sabadell per la innovació i la transformació digital. Així mateix, suposa l’entrada del grup a Silicon Valley, referent mundial en innovació i emprenedoria. D’aquesta manera, es facilitarà el contacte amb innovacions capdavanteres en intel·ligència artificial que ajudaran a accelerar la transformació de l’entitat.

Adeyemi Ajao, fundador de Base10, recalca: “Estem encantats de poder treballar tan directament amb InnoCells i Banc Sabadell. En tan sols 2 mesos ja estem desenvolupant oportunitats de negoci i sinergies entre el banc i les empreses del portfolio.”

Julio Martínez, director executiu d’InnoCells, subratlla: “És un privilegi col·laborar mà a mà amb Base10 i apropar al nostre dia a dia a InnoCells startups que, des de Silicon Valley, lideren transformacions sectorials ambicioses.” I afegeix: “Compartim amb Base10 aquesta tesi d’inversió: machine learning és la tecnologia amb més capacitat de disrupció en l’entorn fintech.”

José Luis del Río, conseller delegat d’Arcano Capital, destaca: “El que més ens atrau del projecte és la possibilitat d’actuar com a pont entre les startups i les companyies europees inversores en el fons. És un canal de creixement molt interessant per a les startups i el benefici estratègic per als nostres clients és enorme.”

INNOCELLS, VEHICLE D’INVERSIONS ESTRATÈGIQUES
InnoCells duu a terme inversions estratègiques de caràcter digital i tecnològic que aproximen Banc Sabadell a noves capacitats tecnològiques, talent i coneixement. En concret, InnoCells executa tant inversions directes de caràcter minoritari com adquisicions, amb la finalitat d’apropar nous models de negoci digitals i capacitats core en un time-to-market reduït.

El 2017 InnoCells va coliderar una inversió d’1,5 milions de lliures (uns 1,6 milions d’euros) de capital llavor en la plataforma britànica Bud. Al febrer, el hub va liderar una ronda d’inversió d’un milió d’euros de capital llavor en la startup de biometria vocal Biometric Vox.

InnoCells va adquirir al juny Instant Credit, una startup espanyola que ofereix finançament instantani al punt de venda físic i digital (e-commerce). Al juliol, va invertir 7,5 milions d’euros en el fons de capital de risc Cardumen Capital. Al setembre, el hub va entrar en el capital d’Antai Venture Builder amb una inversió de 5 milions d’euros i a l’octubre va adquirir la plataforma de pagament online PAYTPV.

SOBRE BANC SABADELL, LES STARTUPS I LA INNOVACIÓ
Banc Sabadell ha desplegat en els últims anys una estratègia global de suport a startups i d’innovació. L’entitat compta amb més de 2.700 startups clients i en els cinc últims anys ha atorgat més de 175 milions d’euros en inversió i finançament, de manera que ja són 65 les startups on s’ha invertit. El 2013 es va crear BStartup i el vehicle d’inversió BStartup10 per a les fases inicials dels projectes. El 2015 es va constituir Sabadell Venture Capital per a inversions en capital i venture debt de fins a dos milions d’euros en fases llavor i sèrie A. Finalment, el 2017 es va crear InnoCells, el hub de negocis digitals i corporate venture arm de Banc Sabadell.