Amb la col·laboració de

Innovació: coneix per què els velers de la Copa de l’Amèrica volen sobre el mar

Ja es poden reservar les entrades per assistir a la tercera sessió del cicle 'Tot el que vols saber de la Copa de l'Amèrica', organitzat per 'The New Barcelona Post' a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà dimecres 12 de juny, a les 18.30 hores, la tercera sessió del cicle que The New Barcelona Post dedica a donar a conèixer la Copa de l’Amèrica a la ciutadania. Es tracta d’unes jornades divulgatives en què s’ofereix informació pràctica per aprendre sobre tots els aspectes d’aquesta important competició esportiva internacional que, per primera vegada, acollirà Barcelona entre els mesos d’agost i octubre. Sota el lema Una competició referent en innovació i sostenibilitat, aquesta tercera sessió se centrarà a explicar com són els vaixells que competiran a la regata i totes les innovacions tècniques que incorporen i que els fan volar sobre l’aigua. Per assistir a la xerrada és imprescindible reservar una entrada, completament gratuïta, fent clic en aquest enllaç.

El cicle Tot el que vols saber de la Copa de l’Amèrica compta amb el patrocini del Port de Barcelona, ​​l’Ajuntament de Barcelona, ​​Estrella Damm i la Fundació Barcelona Capital Nàutica, a més de sumar la col·laboració de Giny i de Must Media Group. Si no vas poder assistir a les dues primeres sessions, celebrades a l’abril i al maig, ja pots recuperar-les al nostre canal de Youtube o a Spotify

En aquesta tercera jornada explicarem els motius que han portat a batejar la Copa de l’Amèrica com la Fórmula 1 del mar. Les innovacions tècniques desenvolupades pels equips competició rere competició acaben beneficiant tota la indústria de la nàutica, ja que moltes de les innovacions que posen a prova els veloços velers de la regata acaben sent adoptades per les marques i fabricants de tota mena d’embarcacions. Comptarem amb enginyers i tripulants d’alguns dels equips que participen en la Louis Vuitton 37th America’s Cup perquè ens expliquin les principals novetats que presenten els majestuosos velers AC75 i també el funcionament d’aquestes naus, caracteritzades per l’ús de foils o hidroales que els permeten volar sobre el mar. En aquesta edició de la Copa de l’Amèrica els monocasc amb foils AC75 són lleugerament diferents, ja que han estat modificats per millorar el rendiment amb vents suaus i reduir el nombre de tripulants d’11 a 8.

 

La sostenibilitat i l’ús d’energies alternatives com l’hidrogen per als vaixells auxiliars que ajuden a la competició serà l’altre gran eix d’aquesta tercera sessió divulgativa organitzada per The New Barcelona Post i que serà presentada pel periodista Roger Escapa, director i presentador del programa El Suplement de Catalunya Ràdio.

La jornada serà inaugurada pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que també és el president del patronat de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN). Comptarem amb la veu experta d’algun dels enginyers dels sis equips masculins que participen en la Copa de l’Amèrica, així com amb un representant dels tripulants perquè ens expliquin el rol de cadascuna de les persones que són a bord de les naus durant la competició.

També intervindran a la jornada Sergi Romera, cap de l’Oficina de la Copa de l’Amèrica del Port de Barcelona, ​​i Anna Majó, directora de Sectors Estratègics i Innovació de Barcelona Activa i responsable de liderar a l’Ajuntament de Barcelona l’estratègia d’impuls de l’economia blava sostenible.