ISE 2022 Fira de Barcelona
La fira audiovisual més gran del món s'ha celebrat aquesta setmana a Fira Gran Via.

Debut triomfal de l’ISE a Barcelona

El congrés audiovisual tanca la seva primera edició a la capital catalana amb uns 43.700 assistents

Les expectatives que ha generat l’estrena de l’Integrated Systems Europe (ISE) han estat a l’altura. La fira audiovisual més gran del món ha aterrat aquesta setmana a la capital catalana després de molt de temps esperant-la, tenint en compte que la seva arribada es va anunciar l’any 2018 i la pandèmia va endarrerir després el seu gran desembarcament, permetent només una petita prova pilot l’estiu passat. Malgrat la llarga espera, la primera edició ja l’ha situat com un dels congressos internacionals més importants que se celebren a la ciutat, amb l’aspiració d’anar reduint la distància que el separa del gran protagonista firal, el Mobile World Congress (MWC).

Demostrant que les fires han tornat a ser el que eren, recuperant el bullici i deixant enrere les mascaretes, els tests d’antígens i les distàncies, l’ISE ha aconseguit atreure uns 43.700 assistents de 151 països en el seu primer any a Fira Gran Via. La xifra és lleugerament inferior a les previsions que tenia l’organització a l’inici del congrés, quan les va situar en els 50.000 inscrits, però cal assenyalar que aquest tipus d’esdeveniments encara pateix els efectes de la crisi de la covid i es veu afectat per l’absència de les empreses asiàtiques, especialment les xineses, així com el veto a les russes per la guerra a Ucraïna.

Amb tot, la fira ha reunit més de 800 expositors, entre els quals hi havia les principals marques del sector audiovisual, com SonySennheiser, Panasonic, Cisco, Google Meets, Zoom, Chrome, Lenovo, Samsung, MicrosoftLogitech, Canon, Epson, LG, Sharp o Intel. També hi ha hagut espai per a empreses locals, que han tingut l’oportunitat de jugar a casa, així com per a multinacionals que s’han establert a Barcelona amb l’arribada de l’ISE, com l’alemanya Lang o la xinesa Infiled. No ha faltat ningú i, com indiquen des de l’organització, els estands han estat molt concorreguts i s’han produït “molts contactes comercials fructífers”.

Pantalles, cromes, càmeres, focus, altaveus o micròfons han envaït els passadissos de Fira a L’Hospitalet de Llobregat des del dimarts fins a aquest divendres, coincidint amb l’IOT Solutions, aliança que es mantindrà en els pròxims anys. Però l’ISE també s’ha deixat notar a la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer la indústria a tots aquells que no es passegen pels recintes firals, amb un mapping a la Casa Batlló fet per l’artista Refik Anadol —i que s’ha subhastat per 1,38 milions d’euros— i un altre a Plaça Espanya.

“Mentre tots ens recuperem de l’impacte de la pandèmia, és meravellós ser a Barcelona en el que se sent com un ISE normal a la seva nova llar”, ha valorat el director executiu de la fira, Mike Blackman. L’ISE va abandonar la seva anterior ubicació, Àmsterdam, després de 16 anys perquè se li havia quedat petita i buscava una seu on poder créixer. Amb aquesta primera mostra de força, el congrés veurà si segueix en una senda de creixement en la pròxima edició, que recuperarà les seves dates habituals, a principis d’any i amb unes temperatures menys estivals. “Esperem aprofitar aquest èxit per tornar el 31 de gener de l’any que ve amb un altre ISE amb energia, emocionant i inspirador, aquí, a Fira Gran Via”, afegeix Blackman. Tenen contracte amb la institució firal fins al 2024, però tot apunta que aquesta serà una relació llarga.

Mapping ISE 2022
El mapping que l’ISE ha projectat a Plaça Espanya s’ha pogut veure durant tota la setmana.
Tags from the story