Campus de Comunicació de la UPF © Pepe Navarro

Inversió de 8,6 milions per atraure talent investigador en ciència i tecnologia

El programa Beatriu de Pinós concedeix ajuts per a la contractació de personal investigador postdoctoral a les universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya, cosa que permet incorporar talent altament qualificat i amb experiència internacional al sistema català de recerca

El Govern ha aprovat aquest dimecres en Consell Executiu autoritzar 8,6 milions d’euros amb càrrec als pressupostos de 2021 a 2023 per atendre la convocatòria 2020 dels ajuts Beatriu de Pinós per a la incorporació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia.

Els investigadors seleccionats pel programa Beatriu de Pinós, creat l’any 2005, reben per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) suport i formació per ampliar les seves competències transversals i millorar les seves perspectives de carrera. Amb aquesta finalitat, el programa promou les col·laboracions multidisciplinàries, especialment amb entitats del sector públic, per crear sinergies i millorar l’impacte de la recerca.

L’autorització al Departament d’Empresa i Coneixement, competent en matèria d’universitats i recerca, es realitza per mitjà de la partida de transferències a l’AGAUR. Les aportacions es concretaran en tres transferències per valor de 2,88 milions d’euros al llarg dels exercicis 2021, 2022 i 2023.

Així mateix, l’executiu català ha aprovat estendre la vigència del Pla Serra Húnter (PSH) 2016-2020 de contractació de personal docent i investigador (PDI) altament qualificat i amb mèrits d’excel·lència internacional a les universitats públiques catalanes, que finalitzava a finals d’aquest desembre. Ho ha fet després que la pandèmia hagi alterat el calendari del programa, cosa que fa necessari ampliar-ho fins que s’hagi pogut completar l’avaluació del pla i ratificar una nova fase per als quatre anys vinents.