Nicolás Manrique i Nicolás Araujo, cofundadors de Psquared.

Inversors americans financen amb 40 milions la ‘proptech’ catalana Psquared

L'empresa busca espais en desús per transformar-los en oficines

Psquared ha captat 40 milions d’euros d’un grup de family offices dels Estats Units, Argentina i Uruguai per impulsar el seu pla de creixement a Barcelona, ​​centrat en la recerca d’espais arquitectònics “únics” per transformar-los en llocs de treball adaptats a les noves necessitats de les empreses.

Cofundada a Barcelona per Nicolás Manrique i Nicolás Araujo, Psquared ja va aixecar dos milions al començament d’any en una ronda liderada pel fons nord-americà Inn Capital i s’ha proposat “recuperar espais distintius de la ciutat, per reciclar-los i retransformarlos en espais de treball centrats en el talent i adaptats a la nova realitat”.

La companyia busca edificis abandonats, antigues fàbriques, pàrquings i altres tipus d’immobles en desús per tornar-los a incorporar al circuit immobiliari transformant-los en oficines. “Estem convençuts que podem desenvolupar molts més 22@ a Barcelona. Es tracta de transformar metres quadrats en metres Psquared, és a dir, en espais híbrids on el talent adori treballar, joies de l’arquitectura històrica de la ciutat que tornen a la vida”, explica Manrique, amb més de 12 anys d’experiència en el sector immobiliari i de la construcció i cofundador d’Estudi Cuervo.

Un dels edificis que està transformant Psquared és The Haus, al carrer Roger de Flor. La proptech també invertirà sis milions en un edifici sencer de 1.885 metres quadrats al Poblenou que tindrà capacitat per a 240 persones. L’objectiu de l’empresa és crear una cartera d’oficines flexibles per a un total de 3.000 treballadors, des dels mil als cinc mil metres quadrats.