Rosa Alarcón TMB
La presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

Ja es pot pagar amb targeta el bitllet senzill del bus

Aquesta nova funcionalitat començarà a estar disponible a les línies V3 i 46, però s'anirà estenent a tota la xarxa en els propers mesos

A l’espera que d’una vegada per totes entri en funcionament la T-Mobilitat, els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han fet un pas més en la seva digitalització amb la posada en marxa del pagament amb targeta bancària dels bitllets senzills. Podran començar a fer-ho els usuaris de les línies V3 (Zona Franca – Can Caralleu) i 46 (Aeroport – Plaça Espanya), amb la previsió d’haver-lo estès a tota la xarxa al novembre.

Per pagar els 2,4 euros que costen els bitllets senzills es podran fer servir targetes de crèdit i dèbit, però també dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents. En el moment de pujar a l’autobús, l’usuari només haurà d’apropar la targeta o el dispositiu a un lector que està situat al costat del conductor, que capta les dades i gestiona la compra del bitllet senzill. La targeta o el dispositiu utilitzat per fer la transacció servirà com a prova del títol en cas d’inspecció de bitllets i no caldrà cap tiquet per demostrar-ho.

Aquesta iniciativa impulsada per TMB i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) vol facilitar l’accés a l’autobús a persones que no són usuàries habituals i hi pugen sense cap abonament integrat i han de comprar el bitllet a bord, com els turistes. La implantació d’aquest nou sistema de pagament suposarà una inversió total d’1,4 milions d’euros.

Així mateix, suposa l’eliminació de la manipulació d’efectiu, agilitzant el servei de bus amb uns temps d’aturada més breu a les parades. La compra amb metàl·lic dels bitllets senzills ja es va anular durant l’estat d’alarma per reduir les interaccions i la possibilitat de contagi. Des del juny passat, es permet la compra d’aquests bitllets a través de la TMB App, validant-los amb els codis QR col·locats a l’interior dels vehicles.