Rosalia Soler, sòcia d'auditoria de EY; Albert Castellanos, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat; Jaume Alsina, Executive Vp de Encofrados Alsina; Miquel Puig, secretari d'Afers Econòmics i Fons Europeus de la Generalitat; Pilar Fernández Bozal, sòcia de EY Advocats, i Joan Roure, professor emèrit de l'IESE.

Jaume Alsina guanya el Premi Emprenedor de l’Any 2023 que atorga EY

El vicepresident executiu del grup Alsina (Encofrados J. Alsina) també és president de l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar

Jaume Alsina, vicepresident executiu del Grup Alsina (Encofrados J. Alsina) i president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), ha estat proclamat guanyador a Catalunya del Premi Emprenedor de l’Any 2023 que organitza EY en col·laboració amb l’IESE. Competirà a la final espanyola que se celebrarà el 14 de març a Madrid, juntament amb la resta dels candidats finalistes de les diferents zones en què es divideix el guardó. Posteriorment, l’emprenedor que resulti guanyador d’aquesta edició a Espanya competirà a Montecarlo amb uns 60 representants de tot el món per alçar-se amb el Premi Emprenedor de l’Any mundial d’EY.

L’acte de lliurament del guardó a Catalunya ha tingut lloc aquest dilluns al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, en el marc d’un dinar que ha comptat amb la presència de nombrosos representants del món institucional i empresarial. A la cerimònia hi han assistit en representació del Govern de la Generalitat, Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat, i Miquel Puig, secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus. Així mateix, hi han estat presents Xavier Trias, president de Junts a l’Ajuntament de Barcelona; Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia; Joan Roure, professor emèrit de l’Àrea d’Iniciativa Emprenedora de l’IESE i les sòcies de EY Rosalía Soler, sòcia d’Auditoria, i Pilar Fernández Bozal, sòcia de EY Advocats, ambdues responsables del Premi Emprenedor per Catalunya.

Rosalía Soler ha destacat que “aquests guardons reconeixen la tenacitat i l’esforç per tirar endavant empreses i serveixen d’exemple per al teixit empresarial regional i nacional. A més, Encofrados Alsina té una aposta clara per la innovació, que és un dels aspectes que destaquem en aquest premi i resulta fonamental a l’hora de competir en entorns globals que no saben de fronteres”. Per part seva, Pilar Fernández Bozal ha afegit que “liderar empreses comporta múltiples desafiaments. No és senzill consolidar projectes empresarials amb solera i fer-los créixer, és per això que considerem essencial reconèixer d’alguna manera aquesta feina del dia a dia, que no sempre és fàcil, i que serveix de mirall per a la resta d’empresaris i emprenedors i també d’inspiració per a generacions futures”.

Amb seu a Montcada i Reixac, Encofrados Alsina va ser fundada el 1950 per Juan Alsina Albareda, avi de l’actual conseller delegat, com a magatzem de fusta per a fusters i ha passat a convertir-se en una empresa dedicada al disseny i fabricació de sistemes d’encofrat per a la construcció. Des del 2003 està liderada per Jaume Alsina Casalduero i la companyia ha aconseguit impulsar notablement la seva expansió posicionant-se com a referència global al sector. L’estratègica expansió internacional ha estat impulsada per la contínua adaptació a les necessitats dels diferents mercats llançant-se el Pla 10-10-10 (expansió a 10 països en 10 anys). Té presència a Itàlia, Polònia, Romania, Estats Units, Índia i Llatinoamèrica i compta amb una xarxa pròpia de 33 centres de treball a 17 països.