Rafa Yuste, Joan Laporta i Jaume Giró, amb la resta de membres de la candidatura. ©G. Parga/FCB

Joan Laporta, nou president del FC Barcelona

El Barça inicia una nova etapa després de viure una jornada electoral històrica amb un 50,4% de participació. Laporta ha obtingut la confiança del 54,28% dels socis, mentre que Víctor Font ha aconseguit el 30% dels vots i Toni Freixa el 8,58%.

Joan Laporta tornarà a presidir el FC Barcelona els pròxims sis anys després d’haver guanyat per majoria absoluta les eleccions celebrades aquest diumenge, en les que han votat 55.611 socis, la meitat del cens. Segons el nou president del Barça, han estat “les eleccions més importants de la història” del club. Les seves primeres paraules després de proclamar-se guanyador van ser d’agraïment a totes les persones que han fet possible els comicis i també va demanar un fort aplaudiment per Víctor Font i Toni Freixa, que va qualificar de “grans candidats i oponents”.

La candidatura de Laporta ha aconseguit 30.184 vots (el 54,28%), el que el converteix en el segon president més votat de la història, per davant de Víctor Font (16.679 vots/29,99%) i Toni Freixa (4.769 vots/8,58%).

Segons Laporta, comença una nova etapa que estarà liderada per una junta “desacomplexadament Cruyffista i que tindrà com a principals reptes recuperar l’esplendor esportiva i la reputació del club i aconseguir que torni a ser sostenible econòmicament. El nou president va destinar una bona part del seu discurs a lloar la figura de Leo Messi, que diumenge va votar al Camp Nou acompanyat del seu fill. “Que avui hagi vingut a votar amb el seu fill és una mostra que en Leo estima el Barça. El millor jugador del món estima el Barça! Hem d’animar-lo que continuï al Barça, és el que tots volem“, va afirmar un enèrgic Laporta.

El nou president va tocar el cor de tots els culers en subratllar que el Barça “és una gran família”, una família “que superarà totes les dificultats”. També va prometre als socis que “seguiran sent propietaris del club” i els va demanar una cosa: “No penseu només el que el Barça ha de fer per vosaltres; penseu què podeu fer vosaltres pel Barça. El millor que es pot fer ara és estimar-lo, estimar-lo més que mai. Visca el Barça i visca Catalunya”, va concloure Laporta, que estava acompanyat per tots els membres de la seva nova junta. Tots ells lluïen unes mascaretes de color taronja i amb el número 14, en homenatge a Cruyff.