L'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en una imatge d'arxiu.

L’exalcalde de Barcelona, ​​Jordi Hereu, presidirà Hispasat

De Barcelona a l'univers. El que va ser alcalde de la capital catalana fins al 2011, Jordi Hereu, serà nomenat president de l'empresa espanyola de satèl·lits Hispasat a proposta de la SEPI, el hòlding de participades de l'Estat.

[dropcap letter=”J”]

ordi Hereu torna a situar-se en primera línia. Després d’exercir durant l’última dècada com a consultor, l’exalcalde socialista serà proposat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) com a nou president d’Hispasat. Aquesta companyia de satèl·lits de comunicacions és líder en la distribució de continguts per satèl·lit en espanyol i portuguès i pertany en un 89,68% a Red Eléctrica Española (REE), que va comprar l’empresa fa gairebé dos anys a Abertis per prop de mil milions d’euros.

La SEPI és el principal accionista del gestor elèctric espanyol, on controla el 20% del capital. A més, també posseeix una participació directa en Hispasat del 7,41%. Un altre 2,91% de l’operador de satèl·lits està en mans d’un altre organisme públic estatal, el CDTIAl front d’Hispasat, Hereu substituirà Rosario Martínez. Presidirà un consell d’administració en el qual també s’asseuen l’exministra Beatriz Corredor — presidenta de Red Eléctrica —, diversos vocals en representació d’aquest accionista majoritari i també representants de la SEPI, el Ministeri de Defensa i el CDTI.

Un dels satèl·lits que té en òrbita Hispasat.

Hispasat gestiona una flota integrada per una desena de satèl·lits que donen cobertura a Europa i a Amèrica i que distribueixen més de 1.200 canals de ràdio i televisió. També és proveïdor de serveis de banda ampla i connectivitat per satèl·lit que inclouen accés a Internet i dóna servei als Governs en matèria de xarxes de seguretat. Un dels principals reptes de la companyia és aconseguir que la tecnologia satelital tingui també un paper destacat en el desplegament de les noves xarxes de telecomunicacions amb tecnologia 5G.

Jordi Hereu va ser alcalde de Barcelona entre 2006 i 2011 i posteriorment va cofundar Fledge Barcelona i va passar a presidir la consultora IdenCity, enfocada a la transformació de ciutats i territoris. Actualment era soci consultor a Barcelona Plataforma Empresarial, una signatura que promou tant la internacionalització empresarial com l’atracció de companyies a Barcelona.