la democracia mor al nuvol josep maria ganyet

Josep Maria Ganyet publica ‘La democràcia mor al núvol’: us avancem el primer capítol

Estem tots sent espiats? Les noves tecnologies són una amenaça per als drets fonamentals? L'enginyer informàtic Josep Maria Ganyet reflexiona sobre això al seu nou llibre

Podem viure en una societat digital oberta i democràtica i alhora segura per a tothom? Quan estats, grans corporacions, agències de seguretat i cossos policials utilitzen les nostres dades, normalment ho fan en contra nostra i de les nostres llibertats. Fins a quin punt serem capaços de renunciar als nostres drets en nom de la seguretat nacional i del bé comú?

Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic i víctima d’espionatge en l’afer Catalangate, ens introdueix al capitalisme de vigilància de les grans tecnològiques, i ens mostra com ho han aprofitat les agències de seguretat per crear un registre permanent de l’activitat dels ciutadans i les conseqüències que aquests fets tenen per a la democràcia.

«Amb el Watergate, Carl Bernstein i Bob Woodward de The Washington Post ens van ensenyar que, quan el poder polític utilitza la tecnologia per espiar rivals polítics, “la democràcia mor a la foscor”. Amb el Catalangate, els investigadors de Citizen Lab ens han ensenyat que avui al món “la democràcia mor al núvol”»

Al The New Barcelona Post avancem a continuació el primer capítol d’aquest llibre, editat per La Magrana i que arriba a les llibreries aquest dijous.

PRIMER CAPÍTOL DE ‘LA DEMOCRÀCIA MOR AL NÚVOL’

[pdf-embedder url=”https://thenewbarcelonapost.com/wp-content/uploads/securepdfs/2023/02/PRIMER-CAPITOL-LA-DEMOCRACIA-MOR-AL-NUVOL.pdf” title=”Primer capítol: La democràcia mor al núvol – Josep Maria Ganyet”]

 

SOBRE JOSEP MARIA GANYET

Josep Maria GanyetJosep Maria Ganyet (Vic, 1965) és enginyer informàtic i empresari. Ha treballat en interacció humana amb els ordinadors en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia, i ha creat empreses en els àmbits del disseny, la comunicació i l’arqueologia. Dirigeix l’agència digital Mortensen, imparteix classes a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Lleida i col·labora amb diferents mitjans de comunicació.