Joan Subirats, Miquel Subirats y Oriol Vinzia integran el equipo fundador de StockAgile
Joan Subirats, Miquel Subirats i Oriol Vinzia integren l'equip fundador de StockAgile.

Juan Roig i 4Founders inverteixen en la ‘startup’ StockAgile

L'empresa emergent fundada a Barcelona pels germans Miquel i Joan Subirats aixeca 400.000 euros que destinarà a internacionalitzar-se i a la captació de nous clients pel seu software de gestió d'existències i digitalització de comerços

El control de les existències i tenir digitalitzat tot el procés de compres i vendes és absolutament necessari per a qualsevol comerç, especialment si ven també online. Disposar de la màxima informació en tot moment no només estalvia costos a les empreses, sinó que millora l’atenció al client i pot ser diferencial a l’hora d’enfrontar-se a la forta competència que hi ha al mercat. L’empresa emergent barcelonina StockAgile va néixer, precisament, per oferir als comerços un software que els permeti gestionar i optimitzar l’estoc i els recursos al llarg de tota la cadena de subministrament, unint el món online amb el físic.

Es tracta d’un programa tot en un i en el núvol que permet als petits i mitjans comerços i marques digitalitzar tots els seus processos i operar de manera eficient tant a través de la seva botiga física, com en la seva pròpia plataforma de venda online o mitjançant marketplaces de tercers. StockAgile ja ha validat el seu software en més de 40 clients i ara està preparada per escalar el model i internacionalitzar la seva solució tecnològica. “El nostre objectiu és convertir-nos en els líders a escala mundial del mercat de la gestió del retail i la venda omnicanal“, assegura Miquel Subirats, fundador i conseller delegat de la firma catalana. Segons l’emprenedor, “StockAgile és una peça clau per a la digitalització de les empreses comercials” i, especialment ara, “que el paper del comerç electrònic està agafant més força que mai”.

En aquest context, amb l’objectiu de materialitzar els seus ambiciosos plans de creixement, la startup acaba de tancar una ronda de 400.000 euros en què ha participat Angels, la societat d’inversió del president i propietari de Mercadona, Juan Roig. També han entrat en l’accionariat de StockAgile els grups inversors barcelonins 4Founders Capital i Itnig. 4Founders és el venture capital creat per quatre triomfadors de l’ecosistema emprenedor de la capital catalana: Jesús Monleon, Marc Badosa, Javier Pérez-Tenessa i Marek Fodor. En paral·lel, Itnig ha estat promogut pels creadors de Factorial i Parkimeter.

Aquesta ronda de finançament arriba després que el passat mes de gener StockAgile fos seleccionada per Lanzadera, l’acceleradora valenciana d’empreses emergents impulsada també per Juan Roig. “Des d’Angels invertim en líders emprenedors que pensen en el client i s’anticipen”, afirma Pepe Peris, director general d’Angels.

StockAgile, que ha experimentat un fort creixement durant la pandèmia gràcies a l’auge de les vendes en línia, és una empresa fundada pels germans Miquel (CEO) i Joan Subirats (CTO) i ha incorporat també al seu equip a l’Oriol Vinzia com a cofundador i director de vendes. Vinzia havia estat el director comercial de Groupalia i conseller delegat d’Andjoy.

A més dels tres fons, part dels 400.000 euros captats han estat aportats per business angels com Horacio Martos —cofundador de Social Point— i l’empresari Álvaro Rocabayera. StockAgile preveu destinar aquests recursos a impulsar l’àrea comercial i de màrqueting perquè el seu programari en el núvol pugui ser adoptat per moltes més empreses, tant majoristes com detallistes, a Espanya i en l’àmbit internacional.