Karcher
Directius de Kärcher inauguren la nova seu de Granollers. © Mar Martí/ACN

Kärcher situa a Catalunya la seva central per al sud d’Europa

La companyia inverteix tres milions d'euros en una nova seu corporativa a Granollers amb capacitat per a 200 empleats

L’empresa familiar alemanya Kärcher, un dels líders mundials en equips de neteja professional, domèstica i per al jardí, aposta per l’àrea de Barcelona. La companyia ha inaugurat aquest dimarts una nova seu corporativa de 1.400 metres quadrats a Granollers on ha situat la seva central per als països del sud d’Europa, des d’on gestionarà els equips de Portugal, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre, Turquia i Israel.

La seu ha suposat una inversió de tres milions d’euros i operarà també com “un hub de la tecnologia de la neteja”. Està situada al polígon industrial Font del Ràdium, on l’empresa ja disposa de dues naus, i disposa d’una zona d’oficines, una àrea de servei i un magatzem. La central té capacitat per a uns 200 empleats i, actualment, hi treballen un total de 13 treballadors. La previsió és incorporar-ne cinc més aquest any.

Segons fonts de la multinacional, aquesta inversió impulsa el paper estratègic del centre de Granollers, també seu central per a Espanya. També ha de servir per preparar a la filial per assumir el creixement esperat pel grup en els pròxims anys, amb l’objectiu d’arribar als 100 milions de facturació en un horitzó d’entre cinc i deu anys.

Kärcher Espanya s’ha convertit en una de les deu millors filials de la companyia, de les 80 que té repartides per tot el món. Ho ha fet després d’aconseguir els ingressos més alts de la seva història l’any 2022, amb 65 milions d’euros, un creixement acumulat del 20% en els últims cinc anys. Un any de rècord també a nivell global, amb una facturació de 3.161 milions d’euros.

La filial compta amb una plantilla de 176 treballadors al país, on va començar a operar fa més de 30 anys. A més de la seu central de Granollers, on concentra 90 treballadors, l’empresa disposa de set delegacions, anomenats Kärcher centers, a Madrid, Vitòria, La Corunya, Palma, Sevilla, Màlaga i València.