La Barcelona de les celebrities

Barcelona reuneix els ingredients necessaris perquè estrelles d'arreu del planeta hi vinguin per feina i, un cop aquí, aprofitin la ciutat com un turista més. Cadascuna d'elles a la seva manera, gaudeixen de la gastronomia, d'una oferta hotelera de gran prestigi, de l'arquitectura o d'un clima bondadós poc comú en les grans capitals europees

Estrelles globals de la música i del cinema passen per Barcelona per motius laborals i exprimeixen les seves hores a la capital gaudint de grans hotels, de l’arquitectura modernista i, sobretot, de l’oferta gastronòmica de la ciutat.

Lady Gaga va aterrar a Barcelona molt conscienciada de que havia d’estar relaxada i descansada per donar-ho tot a l’escenari, on havia de compensar els seus fans per la trista cancel·lació a la qual la malaltia la va obligar al setembre de l’any passat. Per assegurar el tret, l’estrella va escollir l’Hotel Arts, allotjament habitual de moltes de les estrelles que vénen a Barcelona a actuar. Allunyat del centre, però no gaire, amb unes vistes formidables i un servei de cinc estrelles, Gaga va fer vida allí durant els gairebé sis dies que va estar a Barcelona. Una estada llarga en comparació amb allò que acostuma a ser habitual en icones de la seva talla. La seva visita, que va ser un privilegi per a la capital catalana, també va ser positiva per a ella que, sabedora del poder de seducció que té la ciutat, es va fer una sessió fotogràfica al pis més alt de l’hotel vestida per Ana Ljubinković i calçada per Dsquared2. No va transcendir res respecte de la seva activitat per la ciutat, més enllà de la seva arribada a El Prat, que hauria demanat als treballadors de l’hotel que no la miressin als ulls i que entre les seves necessitats bàsiques s’hi va incloure tenir a la seva disposició un ventall de més de 30 marques d’aigua. Extravagàncies previsibles d’una dona que des que va assaltar el món de la música està encantada quan els seus seguidors l’anomenen Mother Monster, la mare monstre.

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Molt més normal quan trepitja la ciutat és Gwyneth Paltrow. L’actriu, de 45 anys, ha estat en diverses ocasions a Barcelona recentment per la seva col·laboració amb els joiers TOUS, que la van fitxar com a ambaixadora de la firma i com a protagonista dels seus anuncis. El darrer cop que va venir, al març del 2017, va fer una ruta gastronòmica per la ciutat que va causar sensació quan la va divulgar a Instagram. Lluny de les rareses de Gaga, l’exdona de Chris Martin va passar pel Céleri, on el xef Xavier Pellicer la va fer gaudir de la seva cuina d’inspiració vegetal, que és una de les debilitats de l’artista, coneguda com a una icona de la vida saludable. També va passar per Cal Pep, al Born, on va atrevir-se amb tapes com el pescadito frito i amb el vi del Priorat. Per últim, tampoc se li va escapar un dels referents del tapeo premium del Raval, el Cañete, de José María Parrado, actual propietari també de La Dama.

La feina també va portar Beyoncé a Barcelona l’estiu del 2016. En ple agost, la reina del R&B va mesclar-se amb els turistes pel Parc Güell abans de provar la fusió japonesa-brasilera del restaurant Ikibana de Sarrià, l’últim dels tres establiments que s’han obert a la ciutat amb aquest mateix nom. L’endemà l’esperaven 46.000 fans a l’Estadi Olímpic, que havien vingut d’arreu d’Espanya i d’Europa perquè no havien tingut entrada en els concerts previs de la seva gira Formation World Tour. Ella, com Gaga, es va instal·lar a la suite de l’Arts, que costa més de 10.000 euros la nit. Hotels de luxe, arquitectura modernista i restaurants innovadors van ser els referents de la ciutat per a Beyoncé.

I és que com passa a molts turistes anònims, la gastronomia és el que més atreu les celebrities que visiten Barcelona. Conegut és el cas d’Adele, que també va venir a la ciutat per fer-hi un concert i que no va poder-se estar de degustar les croquetes d’un dels bistró més reconeguts i moderns de l’Eixample, el Mont Bar. Allí va menjar un croquetes de pernil. Potser celebrava el contracte que havia acabat de signar amb Sony per 117 milions d’euros. O potser agafava forces per omplir el Sant Jordi. Està clar, però, que va encertar seguint l’estela d’Arnold Schwarzenegger, que havia estat dies abans al mateix bar. L’actor es va allotjar llavors a l’Hotel W, de la firma nord-americana Starwood, al qual havia acudit ja anteriorment. L’exgovernador de Califòrnia pot renunciar al seu patriotisme gastronòmic de forma puntual, però no en tots els aspectes.

Més refinats van ser Richard Gere i la seva parella, la gallega Alejandra Silva, que van escollir el Roig Robí per sopar una nit d’abril de l’any passat. Ell era a Barcelona perquè havia de recollir un premi a la Casa Fuster, on s’entén que hi estava allotjat, d’aquí que triés el restaurant, ubicat a l’adjacent carrer de Sèneca. El menú, pràcticament del tot vegetal, s’explica per la fe budista que practica l’actor, de 68 anys, cosa ja sabuda.

Un altre pes pesat de Hollywood es deixava veure a principis de 2017 per Barcelona. Era George Clooney, que anava amb la seva dona, l’advocada Amal Clooney. El matrimoni, acabat de casar, se citava al Rooftop Smokehouse, especialitzat en aliments fumats. Pretenia ser un lloc discret però no hi va haver sort. De seguida van córrer rumors sobre que la cita allí era per explicar als pares de Clooney que serien avis d’una bessonada, cosa que llavors no es va poder provar però que després la realitat ha confirmat. Les parets de l’alternatiu i deliciós restaurant van ser testimonis del moment.

Barcelona reuneix els ingredients necessaris perquè estrelles d’arreu del planeta hi vinguin per feina i, un cop aquí, aprofitin la ciutat com un turista més. Cadascuna d’elles a la seva manera, gaudeixen de la gastronomia, d’una oferta hotelera de gran prestigi, de l’arquitectura o d’un clima bondadós poc comú en les grans capitals europees. També és un puntal l’anonimat que els dóna Barcelona i que no aconsegueixen en altres ciutats, cosa que fa que vinguin i, al cap d’un temps, repeteixin, encara que moltes vegades no ens assabentem del bis.

Imatge destacada: Adele al Palau Sant Jordi de Barcelona, 2016 / Foto de Xavi Torrent – GettyImages