La botiga Käthe Wohlfahrt ha obert per segon any al carrer Banys Nous.

La botiga de Nadal més impressionant del món reobre a Barcelona

L'esperit nadalenc comença a envair la capital catalana, i ho fa amb un espai enorme, de més de 300 metres quadrats, on es poden trobar més de 6.300 articles de Nadal. It's beginning to look a lot like Christmas, Barcelona.

Aquest any no hi haurà Grinch que ens robi el Nadal. Ni tan sols un amb forma de virus. I és que amb un nom tant emblemàtic com impronunciable, el Nadal de Käthe Wohlfahrt torna per segon any al número 15 de Banys Nous. L’emblema de decoració nadalenca per excel·lència, que va néixer el 1964 a Baviera, torna a Barcelona per envair-la amb el seu inabastable, i això és literal, esperit nadalenc. I és que després d’obrir també a Bèlgica, França, Alemanya, Estats Units (i així fins a 16 botigues), la firma de decoració nadalenca aixeca de nou la persiana del seu particular conte de Nadal per a goig de tots els amants d’aquesta època de l’any.

 

Una fàbrica de fantasia

L’obstinació de Wilhelm i Käthe Wohlfahrt, el matrimoni fundador de la marca, per voler regalar la mateixa capsa de música amb la nadala Santa Nit a una família d’amics nord-americans que estaven fascinats per l’adorn, es va tornar en missió gairebé impossible en estar la temporada de Nadal ja gairebé acabada. I encara que la història té un final feliç, ja que finalment la van trobar en una botiga majorista, el matrimoni va haver d’adquirir-ne deu unitats. Una la van regalar als seus amics, però per vendre les altres nou Wilhelm i Käthe van haver d’anar de basar en basar amb les seves capsetes i es van adonar que tothom es quedava fascinat amb elles. L’esperit de Nadal es va transformar en una idea de negoci, la de crear bonics adorns per a aquesta època de l’any. I així va ser l’inici de Käthe Wohlfahrt, una empresa familiar que ja va per la tercera generació i que, malgrat el seu èxit, no ha perdut gens de la seva essència.

La firma de decoració alemanya té 16 botigues a diversos països.

“Treballem el vidre, la fusta, l’estany… Tots els nostres productes són de primera qualitat, realitzats amb afecte fins a l’últim detall. No crec que a cap botiga d’Espanya es puguin trobar articles nadalencs com aquests”, explica Montse Escribano, directora de la botiga Käthe Wohlfahrt a Barcelona. I és molt possible que tingui raó, ja que inspirats pel món de les joguines tradicionals i la diversitat de la naturalesa, tots aquests objectes nadalencs neixen al taller que la firma posseeix a Rothenburg (Alemanya), on barregen l’esperit contemporani amb les peces més tradicionals.

Adéu, Grinch i hola, caganer

És impossible sentir-se impassible una vegada dins d’aquesta botiga que més que un comerç és una atracció nadalenca, la més gran d’Espanya, i que, a més, ha estat construïda totalment de manera artesanal. Travessar les portes del número 15 de Banys Nous és el més semblant a submergir-se en un conte de Nadal en què cada capítol s’escriu passejant per carrers plens de màgia on es pot trobar de tot: més 6.300 articles en donen fe.

Un dels típics Pare Noel.

I és en ple cor de Barcelona on comença aquest passeig nadalenc on cada casa representa un poble típic de Baviera i mostra per tipologies articles de decoració realitzats pels experts artesans i dissenyadors que treballen exclusivament per la casa. Entre els objectes més desitjats, i també més venuts, es troben els fumadors d’encens, el prototip original va ser creat fa més de 20 anys per Käthe Wohlfahrt. I tot i que l’original era un divertit Pare Noel de fusta que treia fum (aromàtic) per la boca, avui podem trobar nombroses versions de la peça més emblemàtica de la firma bavaresa.

Per als que vulguin optar per altres ornaments tradicionals, la capsa de música, que va ser l’origen de la marca, també ocupa un lloc molt especial a la botiga. I si bé la cançó que més sona és la de Santa Nit, també es poden trobar altres opcions amb diferents nadales.

I en homenatge a Barcelona, ​​Käthe Wohlfahrt també ha creat aquest any una sèrie de peces exclusives inspirades en la ciutat molt més contemporànies que els fumadors d’encens o les capses de música. Entre elles destaquen els dissenys gaudinians, el característic taxi groc i negre, el tradicional caganer i fins i tot la Mare de Déu de Montserrat, perfecte per penjar de l’arbre de Nadal. I és que, qui no ha volgut tenir mai una Moreneta com adorn nadalenc?

A Barcelona, para seguir la tradició, venen també figures del caganer.

Resulta difícil definir, i decidir, quin és el factor wow de la botiga, o almenys quedar-se amb només un perquè tot en els seus 300 metres quadrats és bastant impressionant, però el seu avet de quatre metres i mig d’alçada té, sens dubte, moltes paperetes per aconseguir-ho. I és que l’arbre és per a molts el veritable emblema del Nadal, una cosa que no obliden tampoc a Käthe Wohlfahrt, on podem trobar infinitat d’objectes per penjar a les seves branques, alguns d’ells amb acabats tant singulars com de pa de gingebre o coberts de gebre, com els característics ninots trencanous.

La marca comercialitza més de 6.000 objectes de decoració nadalenca.

Qualitat, originalitat i artesania en un lloc com mai havíem vist i que aquest Nadal podem tornar a gaudir al centre de Barcelona, al ​​cor del barri Gòtic. La botiga obre de dilluns a divendres, de 16:00h a 20:00h, i els dissabtes de 10:00h a 20:00h. La cadena té 16 botigues repartides per Alemanya, França, Bèlgica, Regne Unit i Estats Units, a més de comptar amb la seva pròpia botiga onlines i estar present en diferents mercats nadalencs.

Tags from the story