Ada Coalu i Núria Marín
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

La Diputació destinarà 50 milions a finançar diversos projectes a Barcelona

El conveni signat entre les dues institucions permetrà finançar diferents projectes en l'àmbit esportiu, cultural i educatiu.

El darrer ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat destinar 50 milions d’euros al finançament d’infraestructures i equipaments públics de la ciutat de Barcelona. El 40% d’aquests recursos (20 milions) es destinaran a fer les actuacions de millora i ampliació d’escoles de Barcelona i el 60% restant (30 milions) serviran per dur a terme cinc projectes que permetran reforçar l’oferta cultural i els equipaments esportius de la ciutat.

Segons el conveni firmat entre la presidenta de la Diputació, Núria Marín, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els cinc projectes són els següents.

  1. Fabra i Coats. La Diputació de Barcelona destinarà 10,2 milions al nou equipament cultural a l’antiga fàbrica, on es preveu crear el Museu per la interpretació del treball i la ciutat, finalitzar la fàbrica de Creació i del Centre d’Art Contemporani, adequar l’edifici que ha d’acollir l’Escola municipal de música de Sant Andreu i reurbanitzar el recinte tenint en compte la diversitat d’usos que se’n fa. A més es rehabilitarà el conjunt de maquinària i instal·lacions patrimonials de la sala de calderes i de la sala elèctrica, incloent-hi el desamiantat dels espais.
  2. Centre Esportiu Municipal Espronceda. La Diputació finançarà amb 9,6 milions un nou equipament esportiu de més de 6.000 metres quadrats que disposarà d’un pavelló triple poliesportiu amb sala de tir amb arc, tenis taula i dues sales de gimnàstica artística.
  3. Centre Esportiu Municipal la Sagrera. El conveni preveu la construcció d’un nou centre esportiu que requereix un pressupost de 7,81 milions i que preveu la restitució de les piscines d’estiu i quatre pistes de pàdel. A més, al nou edifici, s’hi ubicaran, entre d’altres, una sala de fitness, una de ciclisme en sala, dues piscines d’estiu i solàriums.
  4. Pavelló Esportiu Municipal L’Illa. S’ampliarà i es construirà una nova pista sobre la ja existent, amb un cost d’1,5 milions.
  5. Parc de Bederrida. Es construirà un nou pavelló poliesportiu provisional durant les obres d’ampliació del Pavelló Esportiu Municipal L’Illa, amb un pressupost de 800.000 euros.