Sidekick
Els cofundadors de Sidekick, Sam Oddsson (CMO ) i Tryggvi Thorgeirsson (CEO).

Sabadell Asabys inverteix a la ‘healthtech’ Sidekick

El fons barceloní participa en la sèrie B de la companyia islandesa, que té a Clara Campàs a la seva junta directiva

L’empresa emergent islandesa Sidekick, especialitzada en teràpies de salut digital, ha tancat una Sèrie B de prop de 52 milions d’euros (uns 55 milions de dòlars). La ronda ha estat liderada per la firma d’inversió londinenca Novator Ventures, juntament amb la participació del venture capital Sabadell Asabys, Wellington Partners i Frumtak Ventures. L’operació també ha comptat amb l’entrada d’un corporatiu estratègic estatunidenc.

Amb oficines a Berlín, Boston, Reykjavík i Estocolm, Sidekick es dedica a desenvolupar i proporcionar teràpies de salut digitals, que es caracteritzen per ser personalitzades i estar basades en evidència científica. El client potencial al qual es volen dirigir són els pacients crònics amb més d’una afecció.

“Sidekick reflecteix clarament la visió que tenim a Asabys sobre la possibilitat de crear teràpies digitals basades en evidència científica, que tinguin un impacte real en la salut dels pacients, de manera anàloga a un tractament farmacològic tradicional. Sidekick, a més, està demostrant ser capaç de generar valor per als principals stakeholders del sector salut, incloent grans farmacèutiques i companyies d’assegurances, que estan disposats a entrar en acords comercials a llarg termini amb Sidekick per poder utilitzar aquesta tecnologia. Amb aquesta ronda la companyia disposarà de recursos per poder continuar escalant a gran velocitat”, assenyalen Clara Campàs i Guillem Masferrer d’Asabys.

Amb la pandèmia i la generalització de la digitalització, Sidekick està registrant un ràpid creixement, per la qual cosa la companyia busca ara diversificar la seva cartera mitjançant l’expansió de tractaments per a malalties cròniques en àrees terapèutiques, el reforç dels acords existents i la creació de noves aliances amb actors de l’ecosistema sanitari.

En els últims anys, l’empresa healthtech ha tancat acords amb companyies del sector sanitari com l’estatunidenca d’assegurances de salut Anthem Inc., així com ho ha fet amb farmacèutiques com Pfizer i Bayer. D’altra banda, durant el punt àlgid de la pandèmia, Sidekick va ajudar al Govern d’Islàndia proporcionant una solució de triatge, monitoratge i gestió de persones afectades per covid-19 de manera remota. Poc després, la companyia va aixecar una Sèrie A de 18,8 milions d’euros (20 milions de dòlars) liderada per Asabys Partners i Wellington Partners.

Després del tancament de la ronda de finançament de Sèrie B, el soci i fundador de Novator Ventures, Birgir Mar Ragnarsson, s’incorpora a la junta directiva de Sidekick formada actualment per Clara Campàs (directora i cofundadora de Sabadell Asabys), i Regina Hodits (Wellington Partners), així com el president de la companyia, Steve Auerbach, i el seu conseller delegat, Tryggvi Thorgeirsson.