La pel·lícula protagonitzada per José Sazatornil es va estrenar el 1978.

‘La Escopeta Nacional’ torna al cinema en el centenari de Berlanga

La distribuïdora A Contracorriente Films reposarà a les sales l'emblemàtica pel·lícula el pròxim 18 de juny per commemorar els cent anys del naixement del cineasta, a qui també es rendirà tribut el 16 de juliol amb la programació de Moros y Cristianos

Qui mai hagi vist L’Escopeta Nacional a la pantalla gran té l’oportunitat de fer-ho el pròxim 18 de juny. La distribuïdora barcelonina A Contracorriente Films celebrarà el Centenari de Luis García Berlanga (1921-2010) reposant a les sales la mítica pel·lícula, estrenada el 1978 i protagonitzada pel gran José Sazatornil, un fabricant català de porters electrònics que viatja a Madrid per participar en una cacera amb la qual pretén relacionar-se amb persones de l’alta societat i promocionar el seu negoci. Al costat de Sazatornil, en aquesta sàtira berlanguiana apareixen altres clàssics de cinema espanyol, com José Luis López Vázquez, Antonio Ferrandis, Luis Ciges, Mónica Randall, Amparo Soler Leal, Chus Lampreave i Bárbara Rey.

Una de les escenes de la pel·lícula, ambientada en una cacera.

En col·laboració amb Impala i Estela Films, per recordar a Berlanga també es reposarà als cinemes la pel·lícula Moros y Cristianos (1987), el pròxim 16 de juliol. Segons A Contracorriente Films, Berlanga “és un dels cineastes més importants de la història del nostre país”, a més de ser “referent per a moltes generacions de directors”. “El seu llegat ha perdurat al llarg dels anys i torna de nou als cinemes per commemorar els cent anys del seu naixement”, destaca la distribuïdora. Berlanga és també autor de pel·lícules tan conegudes com ¡Bienvenido, Mister Marshall!, El verdugo o Plácido.

A finals d’any, es publicarà en Bluray una edició especial per a col·leccionistes de Moros y cristianos, pel·lícula que va ser nominada a 4 Premis Goya i protagonitzada per Fernando Fernán Gómez, de qui aquest any també se celebrarà el centenari del seu naixement. Moros y cristianos narra el viatge a Madrid d’una singular família de torroners en contra de la voluntat del patriarca familiar, don Fernando Planchadell, a qui dóna vida Fernán Gómez. El guió és del mateix Berlanga i de Rafael Azcona.