Empresa Stenn de Londres
Oficina a Londres de la 'fintech' Stenn, que obrirà a Barcelona el seu primer 'hub' fora del Regne Unit.

La ‘fintech’ Stenn situa a Barcelona el seu primer ‘hub’ tecnològic fora del Regne Unit

Obrirà una oficina amb una plantilla inicial amb 25 treballadors i se centrarà en el desenvolupament de tecnologia per a la companyia, possible futur 'unicorn' britànic

L’empresa londinenca Stenn ha triat Barcelona per impulsar la seva expansió internacional. La capital catalana serà la seu del primer hub tecnològic i d’innovació de la fintech fora del Regne Unit, que implicarà la creació de 25 llocs de treball. L’empresa, especialitzada en finançament online a empreses de negoci internacional, de comerç electrònic i serveis digitals, treballarà des de Barcelona en el desenvolupament de la seva plataforma tecnològica. 

En concret, la filial de Barcelona d’Stenn se centrarà en desenvolupar el programari i la tecnologia que l’empresa utilitza en el seu model de negoci. La plataforma digital impulsada per la companyia de la City facilita el finançament sobretot de pimes i, des de la seva fundació el 2015, calcula que ha finançat a clients per valor de 18.000 milions d’euros. 

I com els finança? A través de factures pendents de pagar. Stenn ofereix liquiditat a les empreses finançant aquestes factures amb la finalitat de cobrir els buits de finançament en les cadenes de subministrament tant nacionals com internacionals. Amb aquest mecanisme, la fintech agilitza l’accés a la liquiditat d’aquestes empreses, sense que afecti la seva qualificació creditícia. Stenn, que opera a 74 països, és una de les empreses del Regne Unit més ben posicionades per aconseguir una valoració de 1.000 milions de dòlars i convertir-se en futur unicorn: un soonicorn, pel joc de paraules en anglès.

Amb l’obertura d’aquest hub, Stenn se suma al conjunt d’empreses del Regne Unit que operen des de Catalunya, que sumen 936 en total

Per impulsar el desenvolupament d’aquest software des de Barcelona, la companyia ha contractat perfils especialitzats en enginyeria, disseny i seguretat digital. L’empresa, que ha comptat amb el suport de l’agència Acció de la Generalitat per establir-se a la capital catalana, preveu augmentar de manera exponencial durant els propers mesos aquesta plantilla inicial de 25 treballadors.

Stenn ha optat per desembarcar a la ciutat perquè “Catalunya és un territori ideal per la seva capacitat per atraure talent de tot el món, per l’alta qualitat de les infraestructures per desenvolupar negocis i per la mentalitat dels seus habitants i administracions”, segons el responsable de Producte i Tecnologia d’Stenn, Bilal Bajwa. 

Amb l’obertura d’aquest hub, Stenn se suma al conjunt d’empreses del Regne Unit que operen des de Catalunya, que sumen 936 en total. Aquesta xifra converteix a les britàniques en les quartes més nombroses d’entre les filials internacionals establertes en territori català. A més, el Regne Unit és el tercer país amb més presència de companyies del sector tecnològic a Catalunya, amb un 13% del total, la majoria de les quals operen en l’àmbit de l’electrònica i les tecnologies de la informació i comunicació.