L'equip de Ruti Immune: el doctor Pere-Joan Cardona, la consellera delegada d'Archivel Farma, Olga Rué, i el conseller delegat d'Immuni Therapeutics, Luis Ruiz.

La vacuna Ruti rep l’autorització per iniciar un assaig internacional contra la Covid-19

Després de mesos immersos en la crisi del coronavirus, s'ha evidenciat que només ens en sortirem i posarem fi a aquest capítol amb una vacuna. Tots els països i la indústria farmacèutica han mobilitzat recursos per aconseguir-ho. L'empresa Ruti Immune serà de les primeres a provar una vacuna contra la Covid-19 en un assaig clínic internacional.

[dropcap letter=”L”]

a companyia Ruti Immune, creada per la biotecnològica Archivel Farma, ha rebut l’autorització per part de l’Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT) d’Argentina per realitzar un assaig clínic amb la vacuna Ruti, que està en procés de desenvolupament per ser una vacuna eficaç contra infeccions víriques, inclosa la Covid-19.

Ruti Immune ha remarcat que es tracta de la primera vacuna espanyola que entra a un assaig clínic internacional contra el coronavirus. Per fer-ho, la companyia ha iniciat els tràmits logístics per aconseguir que la vacuna arribi a Argentina en menys d’un mes i es pugui començar a administrar entre el personal sanitari. A Espanya, la vacuna Ruti, basada en la immunitat innata entrenada, també pot arribar a ser provada en un assaig clínic molt similar, de la mà de l’Institut Germans Trias i Pujol.

L’objectiu principal de l’estudi a Argentina serà avaluar l’eficàcia de la vacuna Ruti per evitar infeccions i disminuir la morbiditat per SARS-CoV-2 entre el personal sanitari. La vacuna s’administrarà entre més de 350 treballadors de diversos centres hospitalaris argentins i tindrà una duració de nou mesos. L’investigador principal serà el doctor Pere-Joan Cardona, inventor de la vacuna Ruti i investigador del servei de Microbiologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol.