La nova estació ZAL/Riu Vell, a la Zona Franca.

La xarxa de Metro guanya tres noves estacions a la L10, amb una inversió de 120 milions

Aquest diumenge, 7 de novembre, es posen en funcionament les estacions Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i ZAL/Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell

Nou pas per completar la construcció del tram Sud de la Línia 9 de la xarxa del Metro de Barcelona i la seva ramificació cap al polígon de la Zona Franca, la denominada L10 Sud. La Generalitat ha anunciat que el diumenge 7 de novembre es posaran en funcionament les estacions de Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i ZAL/Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell.

Plànol del tram Sud de les línies L9 i L10 del Metro de Barcelona.

La construcció i posada en funcionament d’aquestes noves estacions ha comportat una inversió 120 milions d’euros i es preveu que siguin utilitzades per més d’un milió de viatgers anuals en total. Aquestes estacions no són subterrànies, sinó que, igual que la de Zona Franca formen part d’un tram de la línia que es va construir en superfície i que circula per un viaducte elevat de tres quilòmetres al llarg del carrer A del polígon industrial.

La Línia 10 Sud tenia fins ara vuit estacions en servei: Collblanc, Torrassa, Can Tries/Gornal, Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i Zona Franca. Les tres primeres formen part també de l’L9 Sud, que uneix les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1. Amb les tres estacions noves, l’L10 Sud sumarà onze parades.

La L9/L10 disposa ara 37,5 quilòmetres i 32 estacions, però per finalitzar la línia, la més gran de tot el sistema, cal encara efectuar una inversió de prop de 950 milions destinada a la construcció del tram central, entre la Zona Universitària i La Sagrera.