BNEW
Una de les sessions de gastronomia impartides a l'edició de BNEW 2020.

L’altre vessant de BNEW: cultura, gastronomia i solidaritat

La segona edició de la Barcelona New Economy Week, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), reunirà prestigiosos xefs i tindrà espais per la música i la creativitat

Els assistents a la segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, podran gaudir de la cuina de prestigiosos xefs com Albert Raurich, de Dos Palillos; Joroni Castell, de Les Mole; Paolo Casagrande, de Lasarte Restaurant, i Raül Balam, del Restaurant Moments.

L’escenari escollit per a la realització dels showcookings és el mercat de la Boqueria, al bell mig de la Rambla de Barcelona, on també es duran a terme sessions amb comerciants del mercat per donar una visió holística de la gastronomia de Barcelona.

Mentre se celebri la BNEW també hi haurà temps per a la música i la creativitat. Està previst que entre el 5 i el 8 d’octubre vinents l’Estació de França aculli la retransmissió de concerts de 40 minuts de Jo Jet i Maria Ribot, Clara Gispert, Alaia i Maria La Blanco, així com espectacles en directe a càrrec de DJ Gerard Miles. També en aquest emblemàtic espai de la ciutat hi haurà un caricaturista i dos dibuixants de còmics d’Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

BNEW farà gala del seu esperit més solidari amb la donació de 5.500 euros a l’ONG Pallapupas

Amb aquesta variada oferta, l’esdeveniment firal que busca consolidar-se com la trobada multisectorial de referència sobre la nova economia vol fer valdre la cultura, la gastronomia i la tradició de disseny de Barcelona, apropant-la als prop d’11.000 inscrits de tot el món que espera tenir BNEW.

Per això, els participants que visitin la ciutat, però també els que segueixin BNEW de manera telemàtica, tindran al seu abast els projectes de The Others, un estudi multidisciplinari de producció creativa; de l’estudi creatiu Morillas; d’Everis-NTT Data Company; d’Ànima, agència internacional de disseny de producte; i de Fern Dear Design, especialitzats en eco disseny.

BNEW Papallupas
El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, després de signar l’acord amb l’ONG Pallapupas.

D’altra banda, la BNEW farà gala del seu esperit més solidari amb la donació de 5.500 euros a l’ONG Pallapupas, amb l’objectiu de contribuir a la millora d’un 43% de la sensació de felicitat dels nens hospitalitzats a l’Hospital Sant Joan de Déu. Per la seva part, Pallapupas farà entrega de 500 nassos vermells que es repartiran entre els assistents presencials al certamen.

Respecte a aquest vessant més solidari, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president de BNEW Pere Navarro destaca que “la nova economia també se sosté en valors com la solidaritat, i és per això que BNEW, com a esdeveniment de referència per al desenvolupament de l’economia 4.0, ha volgut contribuir a millorar la situació d’un dels col·lectius més vulnerables, els nens hospitalitzats. Per a això, des del CZFB i BNEW hem confiat en l’ONG Pallapupas, perquè sabem que fan un treball incansable per a treure’ls somriures als petits”.