nova seu Vicens Vives
L'estudi Pia Capdevila ha dissenyat les noves oficines de Vicens Vives.

L’editorial Vicens Vives estrena nova seu a Via Augusta

Amb una superfície de mil metres quadrats, a les noves instal·lacions s'ha posat en marxa un laboratori d'innovació educativa per fomentar la interacció entre els docents i els creadors de continguts. El grup va facturar 30 milions el 2022 i aquest any preveu créixer el 25%.

Vicens Vives estrena seu corporativa a Barcelona. La històrica companyia editorial, especialitzada en llibres de text i continguts educatius per a totes les etapes escolars, s’ha traslladat des de l’Avinguda Sarrià a un edifici d’oficines ubicat al número 260 de la Via Augusta, a la confluència amb General Mitre.

Les noves instal·lacions tenen una superfície de 1.000 metres quadrats i s’ocupen en règim de lloguer, ja que el propietari de l’immoble és l’asseguradora Reale. Segons l’empresa, uns 190 empleats estan adscrits a aquesta nova seu, que permet optimitzar els espais de treball, a més de facilitar la comunicació entre els equips i adaptar-se als nous mètodes de treball flexible. Les instal·lacions que fins ara ha ocupat l’editorial s’han posat a la venda, encara que l’empresa també s’obre a negociar un lloguer.

Vicens Vives destaca que la nova central s’ubica “en un punt estratègic” de Barcelona, ja que la zona de Via Augusta/General Mitre està reconeguda “com una de les àrees amb més densitat escolar d’Europa”. “Aquest canvi d’ubicació té com a objectiu enfortir el compromís de Vicens Vives amb la comunitat educativa i així permetre un major abast en la creació de solucions innovadores per a l’àmbit educatiu”, assenyala la companyia, que el 2022 va facturar al voltant de 30 milions d’euros, un 10% més. L’objectiu per al 2023 és créixer un 25%, apunten a l’editorial, que té com a conseller delegat Jaume Vicens.

Els empleats no tenen un espai de treball fix assignat.

Per potenciar la innovació, a la nova seu corporativa s’ha creat el Vicens Vives EducationTech Lab, un espai destinat a ser un punt de trobada entre la comunitat educativa i els creadors de continguts. Aquest laboratori s’ha dissenyat seguint els paràmetres del projecte Future Classroom Lab de l’European Schoolnet, que replica la configuració d’una aula real amb mobiliari que fomenta l’aprenentatge col·laboratiu. Es preveu que es converteixi en l’escenari per a la celebració d’esdeveniments educatius, formacions i xerrades, a més de ser un centre per mostrar les darreres novetats tecnològiques aplicades al sector de l’educació, com ara la Intel·ligència Artificial i la Realitat Virtual.

“El trasllat de la nostra seu i la creació del Vicens Vives EducationTech Lab marquen una fita important en el nostre compromís d’oferir solucions innovadores per a la comunitat educativa”, afirma Jaume Vicens, que es mostra “entusiasmat” per poder tenir “un espai que fomenti la col·laboració i l’intercanvi de coneixements entre educadors i creadors de continguts”.

Amb una trajectòria de més de 60 anys, Vicens Vives crea material educatiu per a totes les etapes escolars, i és especialment referent en l’ensenyament de les assignatures de geografia, història i literatura. A més, ofereix un ampli ventall de recursos que s’adapten a les necessitats de cada aula, als docents, als alumnes i les famílies.