Barcelona Activa
La seu central de Barcelona Activa, ubicada al Poblenou.

Les 10 feines més demandades a la borsa de treball de Barcelona

Més de 800 persones han aconseguit trobar feina durant l'any 2021 gràcies a Barcelona Activa. Un 17,6% de les ofertes de feina gestionades estan vinculades a les TIC.

Durant l’any 2021 Barcelona Activa, l’agència econòmica municipal de l’Ajuntament de Barcelona, ha gestionat més de 1.800 ofertes de feina, de les quals 1.600 eren per a noves contractacions laborals i 200 de contractes de pràctiques. Segons l’entitat, s’han gestionat una mitjana de 5 vacants al dia, aconseguint que 800 persones s’hagin incorporat a un lloc de feina al llarg de 2021.

El 38% de les vacants gestionades són places indefinides, un 55% per a contractes de més de sis mesos i el 7% per un període inferior. El 87% de les ofertes corresponen a empreses de la mateixa ciutat de Barcelona i la resta d’altres municipis metropolitans. Destaca que la majoria de llocs de feina que s’han gestionat corresponen a àmbits vinculats amb serveis a les empreses, telecomunicacions i TIC, comerç i turisme.

Els 10 perfils més demandats

1.- Desenvolupador/a en programació

2.- Dependent/a de comerç polivalent i vendes

3.- Administratiu/va general

4.- Administratiu/va de departament Comptable, Comercial, Producció, Logística

5.- Dependent/a de comerços en àrea d’alimentació

6.- Venedor/a comercial, sector màrqueting

7.- Cambrer/a a restaurants

8.- Auxiliar de cuina, en turisme hostaleria i restaurants

9.- Auxiliar administratiu/va en oficines

10.- Enginyeria informàtica en programació i tècnic de sistemes

Els perfils vinculats al sector de les tecnologies de la informació (TIC) han copat un 17,6% de les ofertes gestionades. Segons Barcelona Activa, es demanden persones amb un elevat component de competències digitals en l’àmbit de les telecomunicacions, la publicitat i el màrqueting, la comunicació audiovisual i multimèdia, i gestió empresarial. En concret, les vacants més sol·licitades són de programador, informàtic, product manager i professional del periodisme i la publicitat, entre altres.

Barcelona Activa també ha organitzat l’últim any marketplaces laborals, amb la participació de més de 130 empreses i 2.500 candidats, dels quals 253 han estat contractats. “Una de cada 10 persones participants en els marketplaces acaba sent contractada gràcies a un format innovador que posa en valor les competències professionals oferint més oportunitats a persones amb perfil junior o que han fet un canvi laboral. Així, al voltant del 25% de les persones inserides en el món laboral mitjançant aquest procés són menors de 25 anys i més del 30% són persones de més de 45 anys”, ha explicat aquest diumenge l’agència.

Tags from the story