La tecnologia de Remedi té múltiples aplicacions al camp de la medicina regenerativa.

Les ‘biotech’ Regenera Activa i Rigenera HBW es fusionen per combatre artrosi i lesions

La nova marca paraigua de l'empresa barcelonina i de la companyia de Torí aspira a convertir-se en un referent en la medicina regenerativa

L’empresa biotecnològica barcelonina Regenera Activa Worldwide i la italiana Rigenera HBW han decidit aliar-se sota la marca Remedi, amb l’objectiu de convertir-la en referent mundial i líder en el camp de la medicina regenerativa. Les dues companyies ambicionen registrar un creixement anual del 20% amb aquesta operació, mitjançant la qual sumaran 50 empleats distribuïts en quatre països i una facturació anual de més de 13 milions d’euros. 

Remedi aborda el tractament de patologies musculoesquelètiques a través d’una teràpia mínimament invasiva de Riginera. Avalada per més de 80 estudis clínics, aquesta tecnologia obté ràpids resultats en els pacients amb una intervenció que no requereix hospitalització. 

El tractament utilitza el potencial regeneratiu de les cèl·lules mare adultes del propi cos, que passen a ser terapèutiques quan es transfereixen a un teixit similar. Així, aquest procés converteix al pacient en el seu propi donant, per la qual cosa no existeix possibilitat de rebuig de les cèl·lules injectades. 

Les aplicacions d’aquesta tecnologia són múltiples i van des del tractament de l’artrosi al de la degeneració de les articulacions. La tecnologia de Remedi pot aturar l’avanç de l’artrosi, en un context en el qual és una de les malalties amb major prevalença, amb set milions de persones que la pateixen a Espanya, on representa la tercera causa d’incapacitat laboral. 

No obstant, les aplicacions van més enllà, i abasten camps com la dermatologia, la regeneració capil·lar i el tractament d’estries, a més de la curació de ferides complexes. En aquest àmbit, Remedi ha col·laborat amb l’OTAN en el desenvolupament de kits de curació, i amb l’Agència Espacial Europea en un projecte centrat en ferides en casos de llarga exposició a la microgravetat. 

La fusió representa una oportunitat per “continuar demostrant les noves aplicacions de Rigenera en altres camps de la medicina que ens permetin ajudar a més i més pacients”, segons el CEO de Rigenera HWB, Antonio Graziano. Amb un objectiu, segons el CEO de de Regenera Activa Worldwide, Alexandre Andreu: “Marcar una nova era en el camp de la medicina regenerativa a nivell mundial”.