Imatge virtual de la seu de Lidl un cop acabada la remodelació.

Lidl invertirà 19 milions per duplicar les seves oficines de Montcada i Reixac

L'ambiciós pla d'expansió projectat per la cadena, que preveu obrir 120 botigues més fins a 2024, obliga a incrementar la capacitat de la seu corporativa de la filial espanyola, que guanyarà 12.000 metres quadrats

Lidl reafirma la seva aposta per Catalunya i pel municipi metropolità de Montcada i Reixac (Barcelona), on es troba la seva seu central per al mercat espanyol des de 2003. El fort creixement experimentat per la cadena alemanya de supermercats ha portat a posar en marxa un pla de remodelació integral de la seu corporativa de la companyia, situada al polígon industrial La Granja. El grup de distribució invertirà 19 milions d’euros en el projecte, que culminarà a l’estiu de 2022 i permetrà pràcticament duplicar la superfície disponible.

Concretament, Lidl preveu sumar 12.000 metres quadrats a la seva seu central, que passarà de 15.000 metres quadrats a 27.000 metres quadrats un cop acabades les obres. Després de la remodelació, les oficines corporatives tindran capacitat per acollir més de mil empleats. Des de 2003, la cadena ha invertit 150 milions en el seu complex de Montcada i Reixac, on també té un centre logístic que dóna servei a la seva xarxa comercial a Catalunya i una botiga inaugurada a finals de 2020.

“En els últims anys hem millorat i estès significativament la nostra xarxa de botigues i magatzems a Espanya i continuarem fent-ho, per la qual cosa necessitem adequar la nostra capacitat organitzativa a aquesta nova i exigent realitat”, ha explicat el director general d’Expansió i Immobles de Lidl Espanya, Imanol Zabala. “Estem demostrant amb fets la nostra ferma i decidida aposta pel mercat espanyol”, ha afegit el directiu, en referència a “l’ambiciós pla d’expansió” projectat per la cadena, que compta ara amb una xarxa de 630 punts de venda i onze plataformes logístiques a Espanya.

Les oficines tindran capacitat per més de mil persones.

El pla de creixement preveu una inversió de 1.500 milions entre 2021 i 2024, xifra que es destinarà a l’obertura de 120 noves botigues i quatre magatzems més. Només aquest any, l’objectiu és inaugurar 40 nous punts de venda. La filial amb seu a Montcada i Reixac suma ara una plantilla de més de 17.000 persones. A tot Europa, el grup compta amb 310.000 treballadors i una xarxa d’11.200 establiments.