TheNBP Factory

FedEx, DHL an TNT cargo planes on El Prat Airport in Barcelona, Spain

Logística i transport, el sector que més ocupació crearà a Espanya el 2018

La importància del sector de la logística i el transport és inqüestionable. Representa un 8% del PIB espanyol, una xifra gens menyspreable tenint en compte que per al 2018 s’estima que mogui uns 11.000 milions d’euros i abasti uns 800.000 llocs de treball. No obstant això, malgrat la seva rellevància, el sector de la logística i el transport sempre ha tingut un perfil que podríem considerar baix i no ha estat fins ara, amb el boom del comerç electrònic, quan realment ha passat a estar en boca de tothom.

A hores d’ara, l’e-commerce supera els 7.300 milions d’euros, un 23% més que l’any anterior segons la CNMC. Aquest creixement impulsarà el sector logístic i de transport, que creixerà un 2,1% (segons les dades de la Guia Hays del Mercat Laboral a 2018), cosa que implica la necessitat de comptar amb més professionals de perfils cada vegada més especialitzats. Com a resultat, la logística i el transport seran els sectors que més ocupació crearan el 2018 a Espanya. En aquesta mateixa línia, el perfil professional més demandat en 2018, segons el Grupo Adecco, serà el de preparador de comandes.

Per donar resposta als interrogants que aquest canvi en la indústria logística ha pogut generar, SIL Barcelona, ​​la Fira Líder de Logística, Transport, intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa centrarà el seu Congrés Anual en la “Logística i Indústria 4.0, una connexió necessària”. L’objectiu del saló serà analitzar com aquests actors hauran d’afrontar els canvis en els processos de producció, fer més eficaces les seves cadenes i integrar-les per

SIL Barcelona tindrà lloc del 5 al 7 de juny i celebrarà els seus 20 anys de vida servint al sector de la logística. SIL es va crear el 1998 com a Congrés i, davant la demanda d’un aparador que reunís a tots els sectors de la indústria logística, va passar a convertir-se en fira l’any següent, una fira que ha anat evolucionant de la mà del sector i ha estat fidel a la seva cita anual al llarg de tots aquests anys. Avui en dia, és la Fira líder del sector al sud d’Europa i reuneix més de 600 empreses participants procedents de més de 50 països. Al Congrés del SIL, que l’any passat va reunir més de 3.000 assistents, més de 200 ponents de prestigi internacional presentaran un centenar de casos d’èxit en 18 Jornades diferents.

SIL 2018 comptarà amb València com a comunitat autònoma convidada..