Joan Carles Font, Presidente y Fundador de Mesoestetic.
Joan Carles Font, President i Fundador de Mesoestetic.

Mesoestetic amplia la seu corporativa i apunta a una facturació de 100 milions

El laboratori familiar de cosmètica i medicina estètica inverteix deu milions per renovar la planta i triplicar la capacitat productiva

Mesoestetic avança amb pas ferm en la seva estratègia de creixement després d’haver aconseguit incrementar les vendes un 35% el 2022. El laboratori fundat per Joan Carles Font es confirma com un dels casos d’èxit del sector de la cosmètica a Catalunya i ha posat la directa per assolir una facturació de 100 milions d’euros en un termini d’entre tres i cinc anys, recolzant-se en noves àrees de negoci com l’electromedicina.

Per fer front a la seva expansió, la companyia ha executat una inversió de 10 milions d’euros per ampliar la seu corporativa de Viladecans (Baix Llobregat), projecte que li ha permès triplicar la capacitat productiva i incrementar la competitivitat. “La innovació i la investigació formen part del nostre ADN, i l’ampliació de la nostra seu corporativa és una aposta per continuar sent una companyia pionera: molt més competitiva, sostenible i digital, i que aposta pel desenvolupament de talent i la generació de coneixement propi en investigació científica”, ha destacat aquest dimarts Font durant la inauguració de les noves instal·lacions.

Segons l’empresari, la planta disposa de “línies productives úniques al món, amb equips que arriben a treballar 12 formats a una velocitat de dues unitats per segon”. Mesoestetic destaca que el seu objectiu és “situar-se en l’excel·lència i l’avantguarda en tractaments de medicina estètica” i, per això, fa valdre que les seves instal·lacions compten amb recursos propis d’R+D+I en els àmbits de la biotecnologia, la bioenginyeria, la galènica i la transferència tecnològica.

El pla de creixement contempla continuar invertint a innovar en tractaments medicoestètics i també apostant per la nova divisió d’electromedicina. Per això, es mantindrà l’estratègia de destinar cada any el 40% dels beneficis a R+D+I.

Amb una facturació que va assolir els 63,5 milions d’euros el 2022, un 35% més, Mesoestetic ja comercialitza els seus productes a 109 països. De fet, el mercat internacional genera pràcticament el 90% de les vendes, ja que a Espanya el seu volum de negoci va assolir l’any passat els 6,9 milions, després de créixer un 15%. L’objectiu del grup és facturar 74 milions el 2023 i crear deu nous llocs de treball.

Mesoestetic és referent al sector en tractaments despigmentants, però la seva gamma s’estén a les cremes antienvelliment, antiacne, de remodelació corporal o de protecció solar, entre altres productes, dels quals controla íntegrament tota la cadena de valor, des del disseny a la producció. La marca és l’única companyia del sector a Espanya autoritzada per produir injectables d’àcid hialurònic reticulat, un dels productes estrella utilitzats a les clíniques de medicina estètica. També té tres patents exclusives per a les seves cremes antiedat i despigmentants.

Mesoestetic ha passat de ser una companyia familiar a una multinacional, amb cor de família”, destaca Joan Carles Font després d’haver tancat el millor exercici de la història. Segons el president, el grup ha sabut desenvolupar “un model de negoci robust” i per garantir “que l’èxit ens continuï acompanyant” se centrarà en la gestió econòmica, en cuidar la plantilla i en efectuar una política de reinversió de beneficis constant. El fundador de Mesoestetic, que va posar en marxa l’empresa fa 35 anys, té encarrilada la successió en els seus dos fills, Carles i Xavier Font. Tots dos comparteixen el càrrec de consellers delegats de l’empresa, encara que el primer és el responsable del desenvolupament del negoci, i el segon se centra en l’àrea legal i en les funcions de compliment normatiu.