Michelle i Barack Obama encapçalen el rànquing de les persones més admirades als Estats Units

L’ex-primera dama dels Estats Units Michelle Obama és la dona més admirada pels ciutadans dels EUA segons el rànquing anual que publica la companyia d’investigació de mercats Gallup, corresponent a l’any 2018.

Michelle Obama ha aconseguit desbancar del primer lloc a Hillary Clinton, que va encapçalar aquest rànquing de manera consecutiva durant els últims 17 anys i que al 2018 ha quedat en el tercer lloc de la llista.

La segona posició ha estat per a la popular presentadora de televisió Oprah Winfrey, mentre que Melania Trump, dona de l’actual president dels Estats Units, Donald Trump, ha estat quarta.

L’esposa de l’expresident Barack Obama, que es troba actualment promocionant la seva autobiografia La meva història, s’ha imposat amb un marge significatiu a la resta de dones admirades pels nord-americans, en ser citada pel 15% de les persones enquestadas per Gallup. La segona de la llista, Oprah Winfrey, ha estat citada pel 5% dels enquestats.

La llista de les deu dones més admirades es completa amb la reina Isabel, la cancellera alemanya Angela Merkel, la jutgessa del Tribunal Suprem Ruth Bader Ginsburg, la presentadora Ellen DeGeneres, l’exambaixadora dels EE.UU. a les Nacions Unides Nikki Haley, l’activista pels drets humans Malala Yousafzai i la líder demòcrata a la Cambra de Representants, Nancy Pelosi.

ELS HOMES MÉS ADMIRATS

Per la seva banda, l’expresident Barack Obama ha repetit per onzè any consecutiu com l’home més admirat als Estats Units. Obama, mencionat pel 19% dels enquestats, ha superat el president Donald Trump, citat pel 13%. El tercer lloc ha estat per a un altre expresident, George W. Bush (2%), mentre que en quarta posició s’ha situat el papa Francesc (2%).

Els altres sis homes esmentats amb més freqüència pels enquestats per Gallup són el fundador de Microsoft, Bill Gates, el senador demòcrata Bernie Sanders, l’expresident Bill Clinton, el Dalai Lama, l’exvicepresident Joe Biden, el CEO de Tesla, Elon Musk, i l’actual vicepresident dels EE.UU., Mike Pence.

Gallup realitza aquesta enquesta anual sobre les dones i els homes més admirats als Estats Units des de 1946, amb l’única excepció de l’any 1976.