Imatge d'arxiu de la celebració del Mobile World Congress a Fira de Barcelona. © V. Zambrano

El Mobile es prepara per tornar aquest estiu a Barcelona

El congrés més important que se celebra a la ciutat treballa en mesures que garanteixen la seguretat dels assistents, en un entorn sense contacte i la possibilitat de fer tests massius per accedir. Més de 700 expositors ja han confirmat la seva participació.

La fira de referència del sector de la telefonia mòbil s’està preparant per a la seva tornada a Barcelona. Després de la cancel·lació de l’edició de 2020, els organitzadors del Mobile World Congress (MWC) volen que la d’aquest any sigui presencial, però garanteixi la seguretat dels assistents amb la incorporació de les últimes normatives i tecnologies per crear un entorn sense contacte. La GSMA també està valorant la possibilitat de fer tests ràpids per accedir al recinte.

Les mesures que decideixi la GSMA es complementaran amb el protocol de seguretat i prevenció que Fira de Barcelona ha creat per a la celebració de congressos, que ha estat avalat per l’Hospital Clínic. Aquest protocol defineix recorreguts d’una sola direcció per separar fluxos d’assistents; mampares de plàstic per protegir els estands; control d’aforament; dispensadors de gel hidroalcohòlic per totes bandes i l’obligació de posar-se’n abans d’entrar, per exemple, a una xerrada, i el manteniment de les distàncies de seguretat en tot moment. El protocol de Fira ja es va provar al Biz Barcelona, el Saló de l’Ocupació i el FHG Forum, celebrats a finals de 2020.

Més enllà de les noves precaucions que es puguin prendre, el Mobile canviarà de dates i se celebrarà del 28 juny a l’1 de juliol, amb l’esperança que la pandèmia hagi millorat. De moment, la GSMA assenyala que més de 700 expositors han confirmat la seva participació, segons publica La Vanguardia. Així mateix, els llocs privilegiats dels pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona ja estan contractats per companyies com Google, Huawei i Microsoft. Tot i que el MWC és la fira més important que succeeix a la capital catalana, aquest any també s’està a l’espera de la celebració d’altres esdeveniments que, donat el context, també serà crucial veure com es desenvolupen pel futur de Fira, com Alimentaria i l’Integrated Systems Europe (ISE), que s’estrenarà a Barcelona després d’acomiadar-se d’Amsterdam.