El Recinte Modernista de Sant Pau, obra de Lluís Domènech i Montaner.

Modernisme al quadrat: Ara pots visitar La Pedrera i Sant Pau per 20 euros

Dos dels edificis més emblemàtics de Barcelona s'uneixen per oferir una entrada combinada que vol potenciar el descobriment del patrimoni local entre els ciutadans

Fa unes setmanes el programa Batalla Monumental, de TV3, va obligar els teleespectadors a haver de triar entre el Recinte Modernista de Sant Pau i La Pedrera com a millor exponent del modernisme a Barcelona. L’antic hospital, projectat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, va guanyar per àmplia majoria, ja que va superar a l’edifici projectat per Antoni Gaudí en rebre el 79% dels vots de l’audiència.

Fruit d’aquesta experiència, les dues fundacions propietàries d’aquests dos tresors arquitectònics han decidit unir-se per oferir una nova visita combinada a partir d’aquesta Setmana Santa a un preu molt especial. L’experiència modernista pot gaudir-se per 20 euros (6 euros en el cas de menors de 12 anys) i té per objectiu “oferir una nova proposta cultural” als ciutadans i afavorir que les famílies “participin en activitats de proximitat, culturals i de lleure”. “Amb aquesta visita combinada la intenció és que els catalans no hagin d’escollir i puguin conèixer en profunditat dos monuments que són Patrimoni Mundial de la Unesco”, expliquen.

La Pedrera, nom amb què es coneix la Casa Milà, pertany a la Fundació Catalunya La Pedrera, hereva de la fundació de l’antiga Caixa Catalunya. Tots els ingressos generats per les visites a aquesta icònica obra de Gaudí es destinen al manteniment de l’edifici i també a finançar les activitats socials que realitza l’entitat presidida per publicista Germán RamónCortés i que cada any beneficien a més de 500.000 persones.

La visita al terrat de La Pedrera és una de les millors experiències que ofereix Barcelona.

En paral·lel, el Recinte Modernista de Sant Pau és l’obra mestra de Lluís Domènech i Montaner i va exercir com a hospital durant un segle i ara acull la seu de diferents institucions, a més a més de ser un lloc habitual per la celebració de tota mena d’esdeveniments. El complex, que no deixa mai indiferent als visitants que s’hi acosten per primera vegada, és propietat de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Els beneficis que genera aquesta activitat turística contribueixen a finançar l’activitat assistencial i investigadora de l’actual hospital i també projectes d’acció social.

L’entrada es compra a la web de La Pedrera i després de visitar aquest edifici, cal conservar-la i presentar-la a les taquilles de Sant Pau.