Alfons Hidalgo Josep Maria Borràs Infinitec
El cofundadors d'Infinitec Activos, Alfons Hidalgo i Josep Maria Borràs.

La multinacional Evonik compra la barcelonina Infinitec Activos

Amb l'operació, la startup ampliarà les seves instal·lacions al Parc Científic de Barcelona, amb una inversió de 500.000 euros, i augmentarà la plantilla en un 50%

Nou cas d’èxit al Parc Científic de Barcelona, ecosistema punter en recerca i transferència tecnològica que aglutina més de 3.000 científics i emprenedors. Una de les empreses que ha incubat, la biotecnològica Infinitec Activos, acaba de ser adquirida per la multinacional alemanya Evonik. La barcelonina està centrada en la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de principis actius i sistemes d’alliberament d’última generació per a la indústria cosmètica.

Amb la compra, els fundadors d’Infinitec, Josep Maria Borràs i Alfonso Hidalgo, mantindran els seus càrrecs executius a la companyia com a conseller delegat i director d’Innovació, respectivament. Científics de formació, Hidalgo i Borràs van posar en marxa aquesta startup el 2006. “A mi el que m’ha agradat sempre és vendre, relacionar-me amb la gent. Després de treballar a l’àrea comercial de diferents empreses, entre elles Lipotec, l’any 2003, durant una estada a Londres, vaig idear el projecte d’Infinitec i vaig contactar el meu amic Josep Maria Borràs, llavors director comercial de Provital. Ens vam fer socis immediatament”, recorda Hidalgo.

Des de la seva creació, l’empresa emergent ha aixecat més de dos milions d’euros de capital públic i privat. Durant el 2020, la facturació es va situar en 6,67 milions d’euros, un 18% més que a l’exercici anterior. Entre els seus clients, hi ha marques com Clarins, Unilever i RNB Cosméticos, fabricant del grup Mercadona. Per poder arribar fins aquí, tot va començar amb un préstec que van aconseguir avalant la hipoteca de l’apartament d’Hidalgo i el sou de Borràs. “Vam partir des de zero, gràcies a un préstec de 120.000 euros. Els començaments van ser molt difícils… Però li vam posar moltes ganes i determinació”, afegeix el directiu.

Amb l’operació, Infinitec ampliarà les seves instal·lacions al Parc Científic, amb 200 metres quadrats més, arribant fins a un total de 300 metres quadrats de superfície, repartits entre el laboratori i les oficines. Aquesta ampliació suposarà una inversió de 500.000 euros i un augment de la plantilla del 50%, que actualment se situa en els 47 professionals. A banda d’aquesta seu, la biotecnològica catalana compta amb una planta de producció de 1.500 metres quadrats a Montornès del Vallès.

No s’ha donat a conèixer l’import de la transacció, que també inclou la compra de Naturethic, el productor de matèries primeres sostenibles d’Infinitec Activos. La companyia alemanya, amb presència en més de 100 països i unes vendes de 12.200 milions d’euros, vol reforçar el seu negoci d’ingredients actius de base natural i sistemes d’alliberament innovadors amb aquesta operació, amb l’objectiu d’augmentar el seu volum del 25% actual al 50% el 2030.