Robot asistente MWC 2024
Un robot al MWC 2024. © GSMA/MWC

El MWC supera per primera vegada els 500 milions d’impacte econòmic

El saló va tornar a atreure a més de 100.000 assistents enguany, una xifra que la pandèmia havia allunyat

El Mobile World Congress (MWC) va superar les expectatives i es va tornar a situar per sobre de la frontera dels 100.000 assistents en l’edició d’enguany, una meta que va aconseguir per primera vegada l’any 2016 i que la pandèmia havia allunyat. El creixement dels congressistes es va veure acompanyat per un nivell cada vegada més alt dels executius que participen en el saló, amb la meitat dels assistents amb un càrrec directiu o superior, una aposta que els organitzadors de la fira han anat reforçant en els últims anys.

Oblidant-se a poc a poc de l’aturada que va provocar la covid, el Mobile va aconseguir una altra fita en l’edició 2024, superant per primera vegada un impacte econòmic de més de 500 milions d’euros, concretament, situant-se en els 502 milions d’euros. L’estimació que anualment es dona per quantificar el que suposa el saló per a l’economia local inclou tant la despesa en l’economia amfitriona a causa del MWC com els impostos que recapta el Govern central per la seva celebració.

Impacto indirecto Se corresponde con la producción y el empleo generados en los sectores que se benefician indirectamente de las inversiones y del gasto, es decir, aquellos que suministran a los sectores directamente afectados los bienes y servicios necesarios para su actividad.

A partir d’un informe de la GSMA, organització que s’encarrega d’organitzar el saló, s’ha conclòs que la xifra d’aquest any més que duplica la que es va obtenir en la primera edició que es va fer a Barcelona, fa ja 18 anys, el 2006. Amb tot, la fira suma més de 6.300 milions d’euros aportats a l’economia local des que va arribar a la capital catalana. 

Més enllà del desemborsament que va suposar el saló, es van contractar més de 9.200 treballadors temporals per donar resposta a les necessitats de la mateixa GSMA, però també de Fira de Barcelona i de les empreses participants. En total, des del 2006, s’estima que el MWC ha generat més de 160.000 llocs de treball a temps parcial, moltes vegades, els primers treballs de joves que fan guardiola treballant durant una setmana.

“El MWC i Barcelona és la combinació perfecta d’innovació, col·laboració i èxit mutu. Sense el suport de la ciutat amfitriona i de la gent de Barcelona, no podríem organitzar un esdeveniment tan reeixit, any rere any”, ha valorat John Hoffman, conseller delegat de la GSMA, qui fa pocs dies s’ha acomiadat del seu fins ara director general, Mats Granryd. “L’anunci de l’impacte econòmic del MWC a Barcelona és un missatge de confiança a la ciutat i és una prova del nostre èxit compartit. Després de 18 anys de relació, podem afirmar que el MWC és molt més que un congrés per a Barcelona, i que Barcelona és molt més que una ciutat per a la GSMA”, ha afegit el tinent d’alcalde d’Economia de Barcelona, Jordi Valls.

Tags from the story