Juno House Barcelona
AQUEST NOU ESPAI ESTARÀ ubicat A LA FARINERA D'ARIBAU, UNA JOIA ARQUITECTÒNICA AMAGADA A l'interior D'ILLA ENTRE ARIBAU, TRAVESSERÀ DE GRÀCIA, TUSSET I MOIÀ, DARRERE L'INSTITUT FRANCÉS.

Neix Juno House, un club de dones per al seu benestar personal i professional

Serà un espai en el qual es podrà treballar i fer reunions, així com desconnectar prenent unes copes i anant a classes de fitness o ioga. Obrirà les portes el març de 2022 amb unes primeres 300 sòcies, que pagaran una quota mensual de més de 100 euros.

Natalie Batlle va descobrir a Nova York els clubs per a dones, uns espais en els quals es poden desenvolupar laboralment i personalment, alhora que conèixer a altres professionals, un format fins ara reservat per a ells. “Quan vaig tornar a casa, vaig pensar tant de bo algú n’obri un aquí”, explica. Però ha estat ella qui ho ha acabat fent, convençuda de la seva idoneïtat amb la primera baixa de maternitat, quan va veure com la seva carrera en el món del màrqueting reduïa el ritme. Amb el naixement del seu fill, Batlle es va adonar com era de difícil conciliar, però parlant amb més dones va veure que ho era per a totes, no només per a les mares. És aquí on va començar a prendre forma Juno House, un projecte que agafa el nom de la deessa romana encarregada de protegir la casa, “i també era una guerrera”, afegeix Batlle. Liana Grieg i Eva Vila-Massanas completen l’equip fundador.

Juno House obrirà portes el març de 2022. Batlle defineix el projecte com “un refugi urbà per a la conciliació i l’equilibri entre la vida personal i la laboral, i sobretot un trampolí per a la carrera professional de les sòcies, fomentant la creativitat, la productivitat i les sinergies internacionals”. Preguntada per les dones a les quals es dirigeix aquest projecte, la fundadora i consellera delegada exposa que està convidada a participar qualsevol interessada a créixer i expandir el seu cercle i tingui ganes de compartir i trobar un espai segur.

El nou club estarà situat a La Farinera d’Aribau, una joia arquitectònica amagada a l’interior d’illa entre Aribau, Travessera de Gràcia, Tuset i Moià, passada la Diagonal. Només s’intueix discretament des del carrer Moià, just darrere de l’Institut Francès. Es tracta d’una antiga fàbrica del segle XIX, amb una superfície de més de 1.400 metres quadrats repartida en una torre de cinc plantes i una nau industrial, que ha arribat a ser un taller mecànic. Va ser restaurada fa uns anys per l’estudi d’arquitectura barceloní Bogom i Juno House serà el primer ús que tindrà des de la reforma. Actualment en obres, l’arquitecta Merche Conca de l’estudi BCA i la interiorista Meritxell Ribé de The Room Studio l’estan posant a punt per a la seva estrena.

Fundadoras Juno House
Liana Grieg, Natalie Batlle i Eva Vila-Massanas, les fundadores de Juno House.

Les sòcies que passin a formar part de Juno House trobaran un espai en el qual anar a treballar, però també a desconnectar i cuidar-se. “Posarem sota un mateix sostre allò que necessitem per sentir-nos bé, tant personalment com professionalment”, il·lustra Batlle. Encara que s’hagi creat per dones i per a dones, es permetrà la participació d’homes en les activitats que s’organitzin. També hi ha homes en l’equip que està darrere del projecte.

El nou club estarà dividit en dues zones. D’una banda, a l’antiga nau industrial serà on hi haurà els serveis professionals. Hi haurà sales de cotreball, per tenir reunions i fer videoconferències. També hi haurà un escenari en el qual es faran xerrades i taules rodones centrades en temes empresarials i d’emprenedoria, així com concerts i exhibicions d’art. Fins i tot, hi haurà una sala d’enregistrament de podcasts, des de la qual, per exemple, s’anirà entrevistant les diferents integrants d’aquesta comunitat. Un dels espais destacats serà la botiga de Juno House, que servirà per exposar i vendre els productes d’algunes de les seves sòcies.

D’altra banda, l’edifici de cinc plantes estarà dedicat al benestar. Cada planta tindrà un ús. La planta baixa serà la del bar on relaxar-se després del treball, amb concerts, tasts de vi i sopars privats. També es faran xerrades que, a diferència de les de la nau, seran més personals i menys professionals. La primera planta serà per a les famílies, amb àrees d’activitats infantils i extraescolars, en les quals es podran fer els deures o s’aprendran idiomes. També hi haurà la possibilitat de contractar un servei de guarderia. Hi haurà la planta per a la bellesa, amb opcions com acupuntura, massatges o neteges de cara, i la del benestar, amb classes de meditació, ioga, fitness o preparació prenatal i postnatal. A l’última planta hi haurà les oficines de Juno House.

Tienda Juno House
Imatge virtual d’un dels espais destacats de Juno House: la botiga en la qual s’exposaran i vendran productes creats per les sòcies.

Començarà amb 300 sòcies i una quota de 135 euros mensuals

Per poder formar part d’aquesta nova comunitat, caldrà superar una primera selecció de l’equip impulsor i pagar una quota. A tres mesos de la seva estrena, Juno House ha rebut més de 500 sol·licituds d’inscripció. Batlle i les seves companyes les estan llegint totes per fer-ne una tria, amb l’objectiu de garantir una bona barreja de diferents perfils professionals, que provindran de múltiples orígens i cobriran un ampli rang d’edats. Quan s’estreni, la comunitat estarà formada per 300 dones, però es preveu créixer de cara a finals d’any.

Batlle i les seves companyes estan llegint les sol·licituds d’inscripció per fer-ne una tria, amb l’objectiu de garantir una bona barreja de diferents perfils professionals, que provindran de múltiples orígens i cobriran un ampli rang d’edats

Al principi, la quota de filiació serà de 135 euros mensuals, quantitat que suposa un desemborsament de 1.600 euros l’any. Batlle remarca que aquesta xifra està molt per sota del que es paga al mercat per un coworking, amb preus a partir de 250 euros al mes, i, a més, s’ofereixen altres serveis. Un cop arrenqui Juno House, caldrà pagar una matrícula de 375 euros per ingressar. També s’estudiarà oferir diferents quotes, segons les necessitats de cada sòcia. Amb la voluntat d’ampliar la base i garantir que més dones poden participar, el club contempla crear beques perquè el pagament de la quota no sigui una barrera d’entrada i estan buscant col·laboradors que puguin donar-hi suport.

Espacio belleza Juno House
Les sòcies de Juno House també podran dedicar-se al seu benestar físic, amb un espai de bellesa.

Per arrencar el projecte, Juno House ha tancat una ronda de dos milions d’euros, que es dedicarà a les obres i la compra de mobiliari, així com a la contractació de personal. El family office de la família Elías —accionista de referència de la cadena Veritas i exsocis de Caprabo— ha estat qui ha liderat la ronda, que s’ha completat amb aportacions de les tres fundadores. Actualment, el projecte compta amb una plantilla de sis treballadores i preveu ampliar-la de cara a principis de 2022. No comunica la facturació que espera per al primer exercici, en el qual estaran centrades a oferir un bon servei a les usuàries.

De cara als pròxims anys, es contempla l’expansió a altres ciutats, tant de la resta d’Espanya com d’Europa. Madrid, Milà i Lisboa són els destins més ben posicionats, però estan rebent peticions per fer-ho també en altres parts del país, com València o Navarra, i, ara com ara, no descarten res. També s’estudiarà oferir nous serveis a les sòcies, així com estendre les quotes a les empreses, perquè les puguin oferir a les seves treballadores.

Bar Juno House
El club també tindrà un bar on desconnectar després del treball.