Cúpula de Pavelló de Sant Manel, al recinte modernista de Sant Pau.

Neix un laboratori de 5G aplicat al sector de la salut

L'associació Barcelona Health Hub i la Mobile World Capital s'uneixen per posar en marxa a l'Hospital de Sant Pau un laboratori per investigar el potencial de la tecnologia 5G en l'àmbit de la salut

Posicionar Barcelona i Catalunya com un entorn innovador on validar i adoptar les aplicacions per la vida real fruit de la tecnologia 5G. Aquest és l’objectiu amb el qual treballa la Mobile World Capital i 5G Barcelona, una iniciativa publicoprivada que ara ha firmat un acord amb MásMóvil, i2CAT i amb l’Associació Barcelona Health Hub per posar en marxa a l’Hospital de Sant Pau un laboratori on desenvolupar pilots i proves de concepte per impulsar l’ús del 5G en el sector de la salut.

El nou Barcelona Health Hub 5G Design neix com un espai enfocat a la cocreació de solucions d’eHealth que permetin millorar els serveis mèdics i assistencials i convertir Barcelona en una referència internacional en salut digital. “Creiem que el 5G pot tenir un impacte real en els sistemes d’atenció mèdica”, explica Luis Badrinas, conseller delegat de Barcelona Health Hub. José Jiménez, director d’innovació de l’operadora MásMóvil, considera que amb aquest laboratori es podran desenvolupar “serveis de telemedicina de qualitat i accessibles per tot el món”. Per la seva part, Eduard Martín, conseller delegat de 5G Barcelona, destaca que “en aquest moment de crisi sanitària és més important que mai impulsar iniciatives que permetin avançar de forma més ràpida”.

El Barcelona Health Hub 5G Design estarà ubicat al pavelló de Sant Manel, al recinte modernista de Sant Pau i serà un punt de trobada d’empreses, científics i entitats que giren al voltant de la tecnologia 5G aplicada al món de la salut.

Instal·lacions que ocuparà el nou laboratori.