Trobada de ‘Consells en Cadena’

Netmentora Catalunya presenta ‘Consells en Cadena’, el primer fons de coneixement del sector empresarial

Un plataforma que busca compilar aquells consells útils que han ajudat empresaris i directius del món de l'empresa al llarg de la seva trajectòria, perquè segueixin ajudant ara els emprenedors que comencen

Directius i empresaris del teixit empresarial català ofereixen consells valuosos a tots aquells emprenedors que volen donar cos a una idea de negoci. En una mena de banc o fons de coneixement empresarial i vital, els valuosos suggeriments que grans empresaris i directius poden oferir als emprenedors, es concentren a ‘Consells en Cadena’. Es tracta d’una iniciativa de l’associació sense ànim de lucre Netmentora Catalunya que esdevé una gran base de coneixement, gratuïta i oberta a tothom , on els emprenedors poden obtenir consells que els poden ser d’utilitat en el procés de crear i consolidar la seva empresa.

 

“Aquest projecte és un reflex de la filosofia de Netmentora: volem posar en valor aquests consells i aquesta ajuda que tots hem rebut en algun moment i retornar, traslladar, a altres allò que ens ha ajudat per, així, poder seguir ajudant. Amb ‘Consells en cadena’ volem imitar aquest esperit i crear un gran fons de coneixement, gratuït i obert, amb consells que puguin ser útils i pràctics per a qualsevol emprenedor”, ha comentat Guillermo Viladomiu, president de Netmentora Catalunya i Conseller delegat de Degroof Petercam.

EL SECTOR EMPRESARIAL ES REUNEIX PER CONÈIXER ‘CONSELLS EN CADENA’

Aquest mes de juny s’ha presentat el projecte ‘Consells en Cadena’, en una trobada a Pangea Barcelona, un espai únic centrat en viatges i experiències que ha obert les seves portes recentment a la capital catalana. Tots els assistents, més d’un centenar, a manera d’entrada a l’esdeveniment, van compartir un consell que els hagués estat útil durant la seva carrera professional.

Al final de la trobada, es va produir  un intercanvi de consells presencial, en el qual figures com Núria Basi, presidenta de Basi Group, o  Miquel Guri, fundador de l’agència The Love Comes, van intercanviar els seus consells amb la resta dels assistents.

NETMENTORA CATALUNYA: UNA ORGANITZACIÓ LOCAL AMB VOCACIÓ INTERNACIONAL

Netmentora és el nom amb el qual es coneix als països no francòfons a RéseauEntreprendre, l’associació creada l’any 1986 per l’empresari francès André Mulliez, qui arran del tancament de la seva empresa Phildar a França i desocupar a més de 600 persones, va decidir contribuir a la creació d’ocupació mitjançant aquesta associació sense ànim de lucre que recolza a futurs empresaris principalment a través de l’acompanyament (mentoring) durant 2-3 anys.

Des de 1986 fins al 2016, any del seu 30è aniversari, Réseau Entreprendre ha donat suport a 9.000 emprenedors a través dels seus 120 oficines en 10 països (França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Espanya, Tunísia, el Marroc, Portugal, Xile i Senegal), els quals han constituït més de 5.500 empreses de nova creació o recompra i creat 72.000 llocs de treball. Un total de 185 milions d’euros ja han estat lliurats per recolzar financerament aquestes iniciatives empresarials fins avui. Avui, un 75% de les empreses acompanyades segueixen existint als 5 anys de la seva creació.