Un dels avions Boeing 737-800 de l'aerolínia escandinava. ©David Charles Peacock

Norwegian reobre la seva base a Barcelona amb vuit destins i la creació de 65 llocs de feina

L'aerolínia tindrà dos avions Boeing 737 a l'Aeroport del Prat en una operativa entre maig i octubre

Norwegian reobrirà aquest dilluns la seva base a Barcelona, després de veure’s obligada a tancar el 2020. L’aerolínia tindrà dos avions Boeing 737 i les seves respectives tripulacions a l’Aeroport del Prat, creant així 65 llocs de feina directa, entre pilots i personal de cabina.

Norwegian unirà la capital catalana amb vuit destins de quatre països nòrdics: Oslo, Bergen i Stavagner (Noruega); Copenhague i Aalborg (Dinamarca); Estocolm i Gotemburg (Suècia); i Helsinki (Finlàndia). L’operativa de Norwegian funcionarà entre l’1 de maig i el 31 d’octubre, i cada temporada d’estiu els anys vinents, informa ACN.

Fins al 2020, Norwegian va arribar a tenir la seva base de llarg radi al sud d’Europa a l’Aeroport del Prat, amb sis aparells que unien Barcelona amb els Estats Units. La companyia, però, va patir fortes dificultats financeres i va pactar amb els sindicats un ERO de gairebé un miler de treballadors arreu de l’Estat.

Aquest passat estiu, Norwegian va anunciar que recuperaria la base a Barcelona, on també té una de les seves tres seus administratives, amb 130 treballadors.

En total, aquest estiu Norwegian operarà 49 rutes, incloses les vuit de Barcelona, des de nou aeroports a l’Estat: Alacant, Barcelona, Bilbao, Gran Canaria, Eivissa, Madrid, Màlaga, Palma i Tenerife Sud. D’aquests, només Barcelona, Alacant i Màlaga són bases operatives, on pernocten els avions i les tripulacions.