Nova Zelanda encapçala el rànquing de països on és més fàcil fer negocis

Nova Zelanda és el país del món que ofereix unes millors condicions per fer negocis a les seves empreses locals, per davant de Singapur i Dinamarca, segons l’últim informe “Doing Business” publicat pel Banc Mundial. Espanya ocupa el lloc número 30 en aquest rànquing.

L’informe “Doing Business” analitza i classifica les economies d’un total de 190 països segons la facilitat que ofereixen a les petites i mitjanes empreses per llançar i operar negocis. Per això, té en compte deu criteris diferents entre els quals trobem la facilitat per obrir un negoci, l’obtenció de crèdit o el comerç transfronterer, entre altres.

Hong Kong ocupa el quart lloc en el rànquing, per davant de Corea del Sud, Geòrgia, Noruega, Estats Units, Regne Unit i Macedònia, que completen les deu primeres posicions.

Per davant d’Espanya hi ha les economies d’Alemanya, Azerbaidjan, Àustria, Tailàndia, Kazakhstan i Ruanda. I immediatament darrere apareixen Rússia, França, Polònia i Portugal.

L’informe “Doing Business” permet establir un rànquing de totes les economies per a cadascun dels 10 criteris analitzats, que són els següents:

  • Obertura d’un negoci
  • Maneig de permisos de construcció
  • Obtenció d’electricitat
  • Registre de propietats
  • Obtenció de crèdit
  • Protecció dels inversionistes minoritaris
  • Pagament d’impostos
  • Comerç transfronterer
  • Compliment de contractes
  • Resolució de la insolvència

Les següents taules interactives ofereixen els rànquings complets per a cada criteri. En el cas d’Espanya, que ocupa el lloc número 30 global, la millor classificació l’obté en la facilitat per realitzar comerç transfronterer, on comparteix el primer lloc amb 15 països més. En canvi, la puntuació d’Espanya és especialment baixa en tres conceptes: obertura d’un negoci (lloc 86), maneig de permisos de construcció (78) i protecció dels inversionistes minoritaris (73).

L’informe “Doing Business 2019” del Banc Mundial, que es va publicar el passat 31 d’octubre de 2018, pretén ajudar a impulsar reformes regulatòries en totes les economies per facilitar el desenvolupament de l’activitat empresarial. Aquest últim any ha constatat una xifra rècord de 314 reformes regulatòries aplicades en 128 economies. La regió del món amb un major nombre de reformes és l’Àfrica Subsahariana, amb 107 reformes.

El projecte “Doing Business” va ser llançat pel Banc Mundial l’any 2002. Des d’aleshores, analitza i compara les normes que regulen les activitats de les petites i mitjanes empreses locals al llarg del seu cicle de vida en un total de 190 economies.