Novartis
Oficines centrals de Novartis a Basilea (Suïssa).

Novartis inverteix 63 milions i crearà 80 llocs de treball a la planta de Palafolls

El grup farmacèutic suís vol convertir la fàbrica del Maresme, que pertany a la seva divisió Sandoz, en un dels principals centres de producció d’antibiòtics a Europa

La multinacional farmacèutica suïssa Novartis ha decidit apostar fort per la seva divisió Sandoz abans de, com va anunciar recentment, segregar-la en una nova empresa cotitzada a Borsa, per crear el fabricant de medicaments genèrics i biosimilars més gran d’Europa per ingressos.

En línia amb aquesta estratègia, desemborsarà 63 milions d’euros fins als 2024 a la fàbrica de Sandoz a Palafolls, destinada a la producció d’antibiòtics. La inversió crearà 84 llocs de treball i anirà destinada a ampliar la capacitat de producció de les instal·lacions en un 150%, per passar de 200 a 500 tones anuals de primeres matèries per elaborar antibiòtics.

D’aquesta manera, la fàbrica del Maresme es convertirà, juntament amb una de les plantes de la farmacèutica a Àustria dedicada a antibiòtics orals, en un dels centres de producció més innovadors del grup a Europa, i profunditzarà en la seva especialització en l’elaboració de mescles d’antibiòtics estèrils.

La inversió de Novartis a Palafolls forma part d’un paquet més ampli de fins a 77,4 milions que el grup desemborsarà a Espanya, aquest any. Hi ha un projecte de 12,9 milions en una innovadora instal·lació a Castellanos de Moriscos (Salamanca) per a la producció d’uns medicaments personalitzats que s’utilitzen per al tractament de tumors de mama o de pròstata, entre d’altres. La nova fàbrica requerirà la contractació d’almenys 20 persones.

Igualment, invertirà 1,5 milions més en l’ampliació de la seva planta d’Almunia de Doña Godina (Saragossa). Aquesta reforma multiplicarà la capacitat de producció per cinc, duplicarà la d’exportació i suposarà la creació de 20 nous llocs de treball més.